Egy rockhimnusz és verziói

2009.01.18. 23:05

A mai dalt szerintem mindenki ismeri. A Queen örökzöld slágeréről, a We Will Rock You-ról szól a mai bejegyzés. Remek feldolgozásokat gyűjtöttem hozzá, a továbbra kattintva megismerkedhettek velük.

A Queen műve az 1977-es News of The World című albumon szerepelt először. Az úgynevezett Arénarock alapműve, direkt közönségénekeltetésre íródott. A számot, szerintem nem kell különösebben bemutatnom, úgyis fújja mindenki a refrént, mégha álmából ébresztik is.

 

2000-ben a Five nevű fiúzenekar gondolt egyet, és Brian May és Roger Taylor közreműködésével, elkészítenek egy foldolgozást. Persze a hatalmas sláger lett belőle, a zeneka persze hamar eltűnt a süllyesztőben, viszont a dal máig tovább él. Most itt a blogon. Bírom a klippben a keménykedést, mutatni akarják, hogy itt bizony rock dal szól, számomra vicces, meg egy kicsit ellentmondásnak érzem egy fiúcsapattól... A klippben van műhold, nagy tömegek rohangálnak, a háztetőn zenélnek, szóval ez ilyen kalandos klipp.

 

2004-ben a Tepsi kóla úgy döntött van neki egy rakás pénze, amit mi másra költene, mint marketingtevékenységre, ebből született egy reklámfilm, amin Brain May producerkedett, és Britney Spears, Beyounce és Pink énekel. a klippben feltűnik Enrique Iglesias és persze Brian May és Roger Taylor. A reklámfilm a római Colosseumban játszódik, ahol a 3 harcos amazon kimegy a küzdőtérre és ott iszapbírkózás helyett, meglepő módon, elkezd énekelni. Ennek az Iglesias nem örül, mert az iszapbírkózásra várt, ezért a klipp végén leugrik rendett tenni, de megeszi az oroszlán. Ez ilyen kalandos klipp...

 

És most a személyes kedvenc We Will Rock You feldolgozás. Most találkoztam először a Warrant-tal, de ezzel a számukkal szívembe lopta magát. A glam metál csapat 1992-ben Gladiator című filmhez készítette a nótát. Keményebb, zúzósabb verziója az eredeti számnak, metálarcoknak :) A szám végéről 2-3 másodperc lemaradt. A klippben a filmből is látunk részleteket, mert ez ilyen kalandos klipp...

 

Ez a következő, ilyen kalandos klipp, ugyanis nemtudok róla semmmit, Iron Maiden névvel fut, szerintem Paul Di'Anno van a mikrofonnál, de hogy hol, mikor készült, és hogy csak Di'Anno, vagy valaki más is közreműködik benne a Maidenből, azt nem tudom. Nekem is megvan a Maiden gyűjteményemben a kiadaatlan számok között, de számomra ismeretlen az eredete. Ha valaki tud róla valami konkrétabbat, akkor kommentben közölje, ne tartsa magában. A szám együtt van a Smoke on The Water feldolgozással, most kettő az egyben akció keretén belül megtekinthető:

 

Linda Ronstadt egy altatódalt varázsolt belőle 1996-ban, a Dedicated to the One I Love albumára. A zene közben egy borítót nézhetünk, hátha sikerül elaludni. Ez nem egy kalandos klipp.

 

És most egy szám, amin betegre röhögtem magam. Az Alvin and the Chipmunks nem tudja, hogy hazánkban fut már egy zenekar ennek a névnek a hazai változatával. Ilyen tudatlanul követnek el támadásokat az agysejteim ellen.

 

A japán mindig bebizonyítja, hogy nem normális egy nép. A blogomon a következő dallal:

Aki elfelejtette ennyi idő alatt az eredeti számot, az itt gyorsítva, egy perc alatt felelevenítheti az emlékeit.

 

Update!!! Tanult kollegám, WROM már rögtön a poszt megjelenése után talált egy újabb feldolgozást. Freddy Mercury emlékkoncert, AXl Rose-zal a mikrofon mögött. De akkor már  Paul Rogerst is berakom a blogra.

 

Update2!!! Ez a WROM megint ügyködött és talált még egy feldolgozást, mentségére legyen mondva, igazán ütős dalt hozott. A Pink Cream 69 nótája az 1997-es Food for Thought albumról. Nem is értem, hogy maradhatott ki.

WROM kollegát meg meginvitáltam társszerkesztőnek. Még gondolkozik rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr72886374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DW 2009.01.19. 14:01:18

Fantasztikus feldolgozások! Köszönjük! ;)

dzzzzz 2010.09.27. 19:43:15

A kóla reklámot letiltotta a jogtulaj, zseniális xD
süti beállítások módosítása