Black Sabbath - Paranoid

Ez a mai menü.

Ozzy Osbourne énekhangja 2 felé osztja a közönséget, az egyik azt mondja, hogy érdekes, felhangokkal teli hangja van, a másik fele, meg hogy nincs is neki. :D Én ez utóbbi táborba tartozom, de azért meghallgatom Ozzy bácsit is, sőt... de érthetően a Black Sabbath későbbi korszakát jobban szeretem. Az viszont tagadhatatlan, hogy a legelső felállással megreformálták a rockzenét, és Sabbath első albumai alapművek. Az egyik legnagyobb slágerük a Paranoid lett, pedig csak töltelékszámnak szánták az 1970ben megjelent Paranoid albumra. Lássuk az eredeti klippet.

 

 

A Megadeth is feldolgozta a számot az 1995-ös Hidden Treasures albumára. Gyors iramú trash metálos zúzda Dave Mustaine módra, ahogy szeretjük. ;)

Aki félmesztelen Megadeth tagokat akar nézni koncert közben, kicsit furcsa vágással, rendezéssel, (engem legalábbis zavart) annak itt a link. De aki megelégszik a stúdióhangzással, az az alanti videót szemrevételezze. A zene alá slideshowt is kapunk.

 

Az Iron Maiden egy Ozzy Osbourne-nal való közös fellépésen rögzítette a következő dalt. A mikrofonnál Ozzy.

 

A Motley Crue feldolgozása tele van saját ötlettel, hosszabb is lett a szám 1 perccel. Nagyon jól sikerült darab.

 

Mikor meghallottam a The Dickies számát, az első reakcióm, a "ez meg mi a...". De azóta sem barátkotam meg az együttessel, maga a zene érdekes, punkosított Paranoid, viszont ez a halandzsa szöveg, meg az énekes röhejes hangja... Gondolom valami paródia lehet.

 

Végül egy supergroup, ami valójában a fél eredeti Black Sabbath, ugyanis Tony Iommi és Ozzy is szerepel. Hát akkor mitől érdekes? Attól, hogy Phil Colins ül a doboknál. A basszeros nemtudom kicsoda... Ez nem is annyira feldolgozás, inkább érdekességnek rakom be.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr19894670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása