A nagy áttörés

2009.02.18. 23:57

A Doors debütáló albumán jelent meg a Break On Through (To the Other Side) című szám. A Stone Temple Pilots készített belőle feldolgozást.

 

Az dal 1967-es The Doors lemezen jelent meg. Imádom benne ezt a kettősséget, hogy a lassú meg gyors, erőteljes részek váltják egymást. A végén meg fenomenális, mennyi energia szabadul fel. A zenében a bilenytűsé a főszerep, Ray Manzarek nagy mágusa hangszerének. Jó kis sötétben zenélős klip, de legalább az együttest látjuk.

 

A jelenleg komoly drogproblémákkal küszködő Scott Weiland-et az énekesének tudó Stone Temple Pilots feldolgozásában fő szerepet kap a gitár, a billentyűs meg háttérbe szorul. Így sokkal másabb a hangzása. A 2000-ben megjelent Stoned Immaculate: The Music of The Doors tribute korongon szerepel.

 

Matematika következik, az egyenlet a következő:
The Doors+Stone Temple pilots (Weiland)=
Megoldás:

A Pearl Jam is játszotta élőben. Itt megint előtérbe kerül a Hammond orgona. Viszont kibővült egy gitárszólóval is a dal.

 

Ez a felvétel egy kis örömzenélésen (Jam) készült. Nem tudom az előadót, viszont tetszik az ének. Kicsit metálos. Ezért került fel a blogra.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr49951915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása