Kop, kop - második rész

2009.02.22. 23:45

Még ugye nem felejtettük el a Knockin' on Heaven's Door feldolgozásait. Amíg még friss az élmény, jöjjön a második nekifutás. Aki már elfelejtette a dalt, annak itt az előző rész.

A Sisters of Mercy gótikus rock feldolgozását láthatjuk az alanti videón. Az énekes eléggé mély hangú. A zene lassú banduklós és vontatott. Bár nekem valamiért tetszik ez a szám is. Talán mer nagyon jól el van találva az ének, illik ehhez a lassabb, borongós zenéhez. A közepén van egy nagyszerű gitárszóló.

 

Az Antony & The Johnsons 2007ben készítette a maga Heavens Door változatát. Lassú kellemes zongora, mélyebb., szomorú ének. Az egész dalból csak úgy árad a melankólia. Viszont tényleg nagyon szép lett.

 

Roger Waters 1998-ban a The Dybbuk of The Holy Apple Field című filmhez készítette el a feldolgozását, de a Flickering Flame albumán is szerepel. A dalról ordít, hogy Roger keze van benne, eléggé Pink Floydos hangzása van. Sajnos csak olyan változatot találtam, amiben benne vannak a film hangeffektjei is, elég zavaró. A youtube cím ne tévesszen meg minket, ez nem Pink Floyd, csak Roger Waters.

 

A The Alarm nevű alternatív zenekar dala a '86-os Storm Broke kislemezükön jelent meg. Kellemes kis közönségénekeltetős video, a végére szépen sorban elfogynak a hangszerek.

 

A U2 is játsza néha koncerteken, az alábbi videón egy szerencsés rajongó felmehetett a színpadra, hogy akusztikus gitáron kisérhesse Bonoékat. A végén még Edge is megtapsolja a srácot. Amúgy tényleg egész jó előadás volt.

 

A Gratefull Dead is nagyszerű feldolgozást készített. Elég hosszú dal lett, de megtalálhatók benne blues, jazz és a 70 évek progresszív rockjának egyes jegyei. Nagyon kellemes előadás, a zenészek is teljesen átadják magukat a zenének, kitettek magukért az öregek.

 

A Leningrad Cowboys-nak nem tudom ezzel a fizimiskával, hogy jutott eszébe, hogy komoly dalt adjon elő. Pedig leszámítva a még mindig röhejes öltözéket, az előadás igencsak magasztosra sikerült. Ebben sokat segített a Red Army Choir is, akikkel kiegészülve adtják elő ezt a nagyszerű szerzeményt. Csak a zenét hallgatva tényleg fantasztikus, viszonta videon kicsit lerontja az öszképet az idióta maskarájuk. :)
Sajnos beágyazni az oldalra nem tudom, mert Youtube barátunk letiltotta, tehát csak belinkelem: Itt megnézhetitek a Leningrádi tehénpásztorok felvételét. Az 1993-mas Total Balalaika Show koncertfilmből van a részlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr49959611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása