Macskakaparás

2009.02.23. 23:18

A mai célpontunk Ted Nugent és az ő Cat Scratch Fever című száma. A Motörhead, Nitro és a Pantera is feldolgozták a számot.

A dal Ted Nugent '77-es azonos című albumán jelent meg. Nagyon dögös riffje van, közben néha besikít a gitár, nagyon jó kis dal ez. A video '78-ban készült, Tednek haja nemigazán találkozott ollóval, se fésűvel és egy farokkal többet hord magánál, mint amennyit a férfiak álltalában szoktak, és milyen szemeket tud mereszteni... De gitározni azt nagyon bír.

 

A Motörhead az 1992-ben megjelent March ör Die lemezére készítette a maga verzióját. A motorfejek dalait már kilóméterekről ki lehet szúrni, döngölős mély gitárok, "piszkos rock&roll" Lemmy dörmögő, mély hangja. Campbell virtuóz, sikítós gitárszólói... Na ez a szám is ilyen. Nekem a kedvenc Motörhead számaim közé tartozik.

 

 

A Detroit Rock City című filmhez készítette a Pantera a feldolgozását '99-ben. Félig hörgős ének, és Dimebag gitárstílusa jellemzi a nótát. A feltöltő valami hiperhülye képet tolt a zene alá, egyáltalán a Pantera van rajta?

 

A Nitro zenekar verziója a sikítós metál és a glam között egyensúlyoz. A szám amúgy nem rossz. De a klipp... Nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Egyszerűen röhejes. Remélem komolyan gondolták, mert viccnek azért dúrva... Először is, ilyen kigyúrt zenészeket még nem láttam, az a dobos az messze felülmúlja minden elképzeléseteket. Swarzit is lenyomná. Nem tudom, a cintányér mit ártott neki, de azzal kezdi, hoyg bumm, lefejeli. Az énekes meg nem tudom, hol tanult ezt a mozgást, valószínűleg fitnessz iskola lehetett. A klipp története annyi, hogy az énekesen hol van egy lepedő, hol nincs, fönn van valami oszlopon és néha táncol, néha az áram rázza, olyankor négykézláb rázza a fejét, bizarr. Jönnek lenn brit zombik is, lehet ők rázzák a cölöpöt nem is az áram és kb ennyi. Van benne valami csaj is, de a szerepét nem sikerült tisztáznom, mert amint meglátja,elkezd a levegőbe boxolni az énekes. Viszont a gitáros, Michael Angelo Batio nagy bűvész, késöbb elég híres gitáros is lett, tényleg elég jól tolja. Még ilyen speciális V alakú kétnyakú gitárja is van neki. A Nitro II: H.W.D.W.S. albumról. '91-es kiadás. Az a dobos... az nagyon lesokkolt. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr40962082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása