A Mad Max harmadik részének a betétdalát a főgonoszt alakító rocknagyi, Tina Turner énekli. A szám címe, We Don't Need Another Hero.


A dalnak 1985-ben volt a premierje. Nagyszerű hangja van Tinának, Jó hír, hogy hosszú idő után megint aktív... A klipben a fimből látunk részleteket, és persze azt, ahogy Tina a filmben lévő maskarában énekel egy komolyabb erősítőbe való fojtótekercsekkel a fülén. Gazdasági szempontból nem rossz ötlet a színészekkel énekeltetni a főcímdalt. Mondjuk a klipben nem is tűnik gonosznak.

 

A finn szupercsapat a Northern Kings egy nagyon grandiózus feldolgozást készített. Hatalmasat énekelnek a fiúk, zenei aláfestésként meg kommerszebb szimfónikus metal szól. A refrénnél mintha női vokalisták besegítését hallanám, de lehet hogy csak Tony Kakko, neki elég magas hozzá a hangja. A dal a 2007-es Reborn albumukon jelent meg. Klip is készült hozzá, az énekesek valami Colosseum szerű várban énekelnek, modern Lincolnnak öltözve. Hó is esik az épületben, szél is fúj, nemcsoda, hogy úgy hadonásznak.

 

Szintén nagyszerű produkciót nyújt a new age formáció, a Taliesin Orchestra. Az ő változatuk a 1997-es Anathem albumukon van rajta. Elég sokáig instrumentális az elején, de amikor az ének bejön, akkor sem csalódunk, de csak a refrént éneklik. A zenében tetszik a sok szaxofon szóló. Egész kelemes kis dal lett.

 
 
 

A horvát Vatrogasci zenekar cigányzene(helyi) stílusban dolgozta át a dalt, a szöveg is más és persze horvátul van. A refrénnél még rá lehet ismerni az eredeti dallamára. De van benne csujogatás meg minden, ami az eredetiben nincs. :) A zenében a tangóharmonikáé a vezető szerep, de hallhatunk benne tramburát is. Az ének számomra megmosolyogtató volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr20970869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása