Amerikai és kanadai idióták

2009.03.23. 20:56

Európában is sok az idióta, mégsem írt róluk számot egyik színű nap sem. Az amerikaiak idiotizmusát viszont pontosan 3 percen keresztül tárgyalja a Green Day nevű kaliforniai punkformáció. A szám arról szól, hogy nem akarnak a média által irányított emberekké válni (Jó reggelt, Magyarország!). Egyébként a 2004-es American Idiot című albumukon adták ki. Természetesen a címadó dalról beszélek, az American Idiotról:

A mai első feldolgozás egy kanadai csaj jóvoltából készült el, Avril Lavigne dolgozta fel a számot. Az Under My Skin albumja turnéján játszott el több feldolgozást is, köztük az Idiótát is. Sajnos a kép- és hangminőség nagyon rossz, de a feldolgozás elég jól sikerült.

És a mai utolsó feldolgozás, nehogy Avril megússza szárazon, a kanadai idióta (Canadian Idiot) "Weird Al" Yankovic előadásában (kb. Furcsa Al). A szöveget teljesen átírta, remélem, olvassa valaki, aki tud angolul, mert nagyon jó, én szénné röhögtem magam rajta :D 2006-ban jelent meg egyébként Straight Outta Lynwood albumán. Megjegyezném egyébként, hogy semmi bajom a kanadaiakkal, ez éppen annak a sztereotípiának a kiparodizálása, ahogy az amerikaiak képzelik a kanadaiakat. Aki az amerikaiaktól hallott Kanadáról, az valószínűleg értékelni fogja Al humorát.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr921021070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.03.23. 21:26:55

"Weird Al" Yankovic a kedvenc parodistám a külföldiek közül. Nem véletlen szerepeltettem pár posztomban én is őt. ;)
süti beállítások módosítása