Fogjunk egy kis tüzet.

2009.03.26. 22:44

Ma egy igazi hard rock csemegét kért a kedves olvasó, Göme. A Montrose dalát, a I Got The Fire-t az Iron Maiden és a Schenker/Pattison Summit dolgozta fel.

A nóta az 1974-es Papir Money lemezükre került fel. Montrose nyomja a gitárt, mint az őrült, és a késöbb a Van Halennel befutott Sammy Hagar van a mikrofon mögött. A riff kicsit hasonlít a Led Zeppelin Black Dogjára, de a szóló nagyon állat benne. Készült hozzá egy promóciós video, semmi estra, csak egy stúdiósfelvétel, viszont ahhoz képest a hang elég gyatra, éppen ezért az érzékenyebbek a csak hangot meghallgathatják itt.

 

Az Iron Maiden profi munkát végzett most is. A gitárok hangzása NWOBHM stílusúvá varázsolja a számot. Bruce is sikít mint a gép. Nagyon jó kis feldolgozás, én is ezt ismertem csak. Az 1983-as Flight of Icarus kislemezen szorítottak helyet neki.

 

Schenkerék a The Endless Jam albumon adták ki a feldolgozásukat 2004-ben. A gitárszóló nagyon virtuóz, hosszabb is, mint az eredeti. Hangzás tekintetében hozzák a hard rockot, Karalábé Pattisonnak is illik hozzá a hangja, bár szerintem nem egy nagy torok.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr751028164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göme 2009.03.27. 13:32:45

Zene füleimnek... ;)

Meg kell mondjam, hogy a Maiden-es hangzik számomra a legjobban, persze ez nem csoda, hiszen kissé elfogult vagyok. :>

Göme 2016.08.26. 12:44:17

Ez se ma volt... :-)
süti beállítások módosítása