A Morgue utcai gyilkosság

2009.04.02. 22:06

Edgar Allen Poe nagyon jó kisregényéből, a Morgue-utcai gyilkosságból az Iron Maiden készített egy dalt dalt. Ezt a számot késöbb az In Flames dolgozta fel.

A dal 1981-es Killers albumon jelent meg. Itt már Adrian Smith játszik az egyik gitáron, és még mindig Paul Di'Anno a mikrofonnál. Klasszikus Maiden intro, lassú felvezetés ami átcsap epikusba, majd beindul a nóta. Ez egy gyorsabb ritmusú daluk, van benne egy kis punk hatás, imádom mikor 2. percnélmégjobban begyorsul. Tisztára R&R fíling. :) Nagyon dallamos gitárszóló is hallhatunk, a Maiden iskolát teremtett az ikergitáros szólók terén.

 

Az In Flames-től dallamos death metált kapunk, szóval a kemény zenék híveinek kedvezek. Igazából a hörgés nekem nem tetszik benne. A dallamát is jócskán lebutították, pedig az In Flames dallamosságáról híres. Mentségükre legyen mondva, hogy ez még korai, 1995-ös EPjükön szerepelt. Azért az utolsó másodpercekben az a gitár csak odatesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr351042771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása