Ez csak egy sima krimi

2009.04.20. 00:04

A mostani dal Michael Jackson második legsikeresebb albumáról, a Bad-ről származik. A címe Smooth Criminal. Feldolgozta az Alien Ant Farm.

A dal az 1987-ben jelent meg a Bad albumon. Zeneileg nem sok okosat tudok mondani, nekem bejön ez a prüntyögős szintipopos hangzás, a herélt énekkel. A klipp is nagyon érdekes, a Moonwalker című filmjéből egy részlet. Gengszter történet, Joe Pesci is játszott a filmben. Itt is előjönnek a szokásos Jacksonos dologok, a gangszták a csatornából jönnek elő, bunyó és öldöklés helyett táncolnak, és persze mindenki tudja lépést... Na azért a végén Jacko lövöldözik kicsit. Akármilyen hülyén is mozog néha, a tánc piszokjól megvan koreografálva. Az orraesek de mégsem trükköt meg speckó cipővel csinálják a ravaszok.

 

Az Alien Ant Farm 2001-ben adta ki az ANThology című albumán. Emlékszem mekkora sláger volt akkor, midnenki ismerte őket, utánna szépen csendben eltűntek, én legalábbis nem hallottam róluk, bár a nu-metál szinteret nem is nagyon követem. Amúgy tényleg nem rossz dal, zeneileg kicsit egyszerű, modern zúzós gitár, kappanhang az maradt, de könnyen megjegyzi az ember, aztán megmarad a fülében a dallam. a végén a háttérvokál nagyon buli. :) A klip sem lett rossz. A zenekar az Bólogató Jánosokból meg KeljfelJancsikból áll, van itt áramrázott kölyök, meg Jacko híres "jajj, orraesek de nem" trükkje. A majom aranyos. Ez meg egy tőmondat. A következő meg a video lesz:

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr961075228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.04.25. 16:36:31

jujj Jacko.. nagyon bírtam annak idején, félelmetes zenei érzéke és hangja volt. kár h most már nem. pedig nagyokat alkotott valóban. már az is merészség h ilyen hosszú a szám.
hát ezt az Alien Ant Farm klippet mindig is utáltam.. pedig így utólag nagyon poén :D a zenei alap jó, a hang itt sem tetszik. az eredetiben annyira fejlett énekhang van h itt egyszerűen hiányzik. pedig jó megoldások, utalások, tényleg poén a végén a háttérvokál :)
süti beállítások módosítása