Fémszív

2009.05.02. 22:56

Ugye van néhány igazi rocker olvasónk is, akinek fémszív dobog a mellkasában? Ha igen, akkor itt van egy jó kis német származású zene. A szöveg angol. Nem, nem a Helloween száma. Nem is a Scorpionsé. Ki másé lehet akkor? Hát az Accepté. 1985-ben adták ki a Metal Heart albumot, most pedig a címadó számot, és a feldolgozásait mutatom be. A szám maga is picit feldolgozásszagú, az intro Csajkovszkij szerzeménye, a Szláv induló, a szólóban pedig Beethoven Für Elisét vették kölcsön.

Ennek a számnak egy darab híres feldolgozása készült el (legalábbis tudomásom szerint), amit viszont én hamarabb ismertem, mint az eredetit. Ezt a Dimmu Borgir nevű norvég trúblekk együttes készítette el, amiért nem nagyon vagyok oda, viszont ez a számuk nagyon jól összejött valamiért. Tudomásom szerint koncerten nem játszották, szóval egy stúdiós felvételt kellett beraknom, bevágott szar képekkel. Egyébként 1998-as a felvétel, és a Godless Savage Garden (de hülye név) című albumon hallhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr981099600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása