Megint egy meglepetés ért, és egy nagyszerű dal ismeretevél lettem gazdagabb. Számomra evidens, hogy a Gamma Ray című számot eredetileg a Gamma Ray szerezte, de nem! Az eredeti verziót a szintén német Birth Control tudhatja magáénak.

A Birth Control egy német hard rock zenekar, főleg a '70-es években voltak aktívak. A Gamma Ray az atomháború ellen szól, jó kis hard rock szám, némi progresszívitással. Hosszú imprószerű betétekkel. A dobos énekel, ilyet is ritkán látni, egész jó hangja van, főleg ahogy kiabálja, hogy gamma gamma gamma ray, az annyira jó, tele van erővel. :) A billentyűs is jó gombokat nyomkorászik a Hammondon a refrének után, szóval bejövős az egész dal. :) Van egy rövidebb (amit beágyazok) és egy hosszabb verzió is. A hosszabb változat némi szólóval, meg egy csikidámozással, meg némi refrénismételgetésel több. Mondjuk ez a darth véder csikidám, ez nem hiányzott a végéről. Az 1972-es Hoodoo Man lemezről.

 

 

A Gamma Ray feldolgozása az egyik nagy kedvenc a zenekartól, nem is hittem volna, hogy eredetileg nem az övék. Ezt a refrénes begyorsulást imádom, bár régebben az azt követő csattogást nem szerettem, kilógott a dalból, mára annyira megszoktam, hogy igazából fel se tűnik, annyira a dal része. Igazából az eredeti dal hammondját helyettesítették vele, de most így, hogy ismerem az eredetit, megint nem tetszik az a rész. Összességében egy naygszerű power metal nóta az 1993-as Insanity and Genius albumról. Sok idióta klippet láttam már, és hát a számról készült klip is igen előkelő helyet szerzett magának ezek között. Az első kockákban időnk se nagyon van, felfogni, mit látunk, (őrült tudóst vagy a E.T.-t?) utánna jön a következő pofon a hippifurgonban talált öltözékkel, aztán az ember kicsit megnyugodik, normális jelenet, de nem bírják ki végül, őrült műtősök, rohangálás, káosz, hála az operatőrnek, a végére el is szédülünk rendesen. Tört volna el a zoom gomb... Najó, bevallom a mozgások azért tetszenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr231120524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OverLord 2009.05.14. 01:19:26

Hát, ezt nem tudtam. Akkor is jobban tetszik a Gamma Ray által előadva :)
süti beállítások módosítása