Vetkőzzünk neki..

2009.05.22. 13:09

Itt a tavasz, sőt, már a nyár is, dög meleg van, ideje hát megszabadulni mindenféle hosszú ujjú, hosszú szárú, testet 80%-ban eltakaró ruhadarabtól. De azért a kalapodat fent hagyhatod.. ;)

 

Ma kicsit "vadabb" hangulatom van a kelleténél, ezért mi más lenne a mai téma, mint a You can leave your hat on? Végeztem egy gyors reprezentatív közvéleménykutatást nőnemű ismerőseim körében és mind egyet értenek velem abban, hogy ez a legjobb hangulatkeltő/fokozó zene a világon :)

Eredetileg Randy Newman írta, áldom a kicsi szívét, és 1972-ben jelent meg Sail Away c. albumán.

A videó a 2006-os Jazz Open-en készült. Még mindig tud az öreg :)

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Aztán 1986-ban jött egy ún. kultfilm, a 9 és 1/2 hét. Ugye emlékszünk? A srácok talán Kim Basingerre mindenképp, mi lányok pedig Mickey Rourke-ra (itt még emberien nézett ki). Joe Cocker énekelte fel a filmhez, vele vált igazán híressé és népszerűvé. 1986-ban jelent meg Cocker c. albumán.

 

 erről valahogy mindig az a pár évvel ezelőtti idióta mosóporreklám jut eszembe :)

 

Aztán 1997-ben újból a képernyőre tapadt néhány ember az Alul semmi c. vígjáték okán. Ehhez a filmhez, Tom Jones énekelte a dalt, azt nem találtam meg, neki melyik albumán jelent meg, de a soundtracken biztosan. Ez a filmtörténet egyik legkonkrétabb jelenete :D

 

 

 

Van még millió egy feldolgozás, ugyanis boldog-boldogtalan, felejthető előadók éneklik a koncertjeiken, különböző külföldi megasztárokban nagyon népszerű dalválasztás, hosszú lenne felsorolni, még a jókat is és még elcsúfítaná itt az összképet. Ennél a háromnál úgysincs jobb :)

Azért az az egy biztos, ez a zene soha nem fogja magáról lemosni a "sztriptízes" jelzőt XD

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr231137315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.05.22. 16:38:12

örök klasszikus. imádjuk...

amúgy 3at találhattok mi jutott róla eszembe :D
kekz.blog.hu/2009/05/14/breathing_1

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.05.23. 22:31:42

Nekem a Joe Cocker a kedvencem, nemcsak a hangja miatt, hanem a zenei kíséret is nagyon dögös.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.05.28. 22:54:47

bírom ezt a számot.. :D Tom Jones.. a sexbombos számát amikor hallottam kiskoromban akkor közöltem h ez mind szép és jó de nem értem mér ez az öreg bácsi énekli :D igen már akkor is kialakult a szépérzékem :D
süti beállítások módosítása