Mit jelent a neved?

2009.06.02. 21:25

Az utóbbi időben nem sok időm volt foglalkozni a bloggal, a sajátommal voltam elfoglalva, csináltam két újat is, úgyhogy ezúton kérek elnézést Lidérc barátomtól. Igyekszem ezentúl több időt szakítani erre is.

Ma ismét a 80-as évekbe kalandozunk vissza, és felelevenítjük Terence Trent d'Arby egyik nagysikerű soul szerezményét, a Sign your name-et.

 

Terence 1962-ben született, a mai napig aktívan tevékenykedik a zeneiparban. A számot valamikor a 80-as évek közepén írta, albumon 1988-ban jelent meg, az Introducing the Hardline to Terence Trent d'Arby címűn.

 

 

 

Egyik legtöbbet emlegetett feldolgozása a dalnak ahhoz az Elliott Yaminhoz fűződik, aki az American Idol ötödik szériájából lehet ismerős. Nos, a műsor alatt előadott dalok között nincs benne ez, valószínűsítem tehát, hogy valamelyik albumán csak rajta van, viszont erről infót nem találok. De itt a yT videó. Nekem tetszik, frissebb, poposabb hangzás, szerintem nem rossz.

 

 

 

Egy személyes kedvencem a következő felvétel. George Michael egyik 1991-es koncertjén adta elő a dalt, arról nem tudok, hogy albumra felkerült volna. De akkor is helye van itt a videónak, igaz baromi rossz fan-felvétel, de úgyis a zene a lényeg.

 

 

 

Maria Lawson is anno egy brit tehetségkutatóból vált híressé, a The X Factorból. Elvileg egy akusztikus feldolgozás jelent meg a 2008-as Breaking me down c. albumán. Az ő feldolgozása kicsit rnb-sebb, mint az eredeti, egész jó hangja is van a jánynak, de nem vagyok elájulva tőle. Maga a vidi viszont tetszik :)

 

 

Magyar vonatkozásban is van említésre méltó feldolgozás, mégpedig Pierrot énekelte, csak nem tudom mikor és mien albumon jelent meg, mert sehol egy infó nincs róla és itthon persze anyunak dögivel van Pierrot lemeze, de rittig egyiken sincs..

A Megasztár egyben pedig Kandech Evelyn énekelte, de ő annyira nem volt jó, úgyhogy linkelést sem kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr921153014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása