Mivel a szomszéd szerint úgyis a pokoltüzében fogok égni, gondoltam lássuk csak, mivel is állunk szemben. (igazából most egy nagyon jó zenekarnak akarok egy kis *csinnadrattát csapni. ;) ) *csinnadratta=hype, csak hogy a mai gyerekek is érték..
 

A Beyond Twillight az kedvenc zenakaraim közé tartozik. Nagyon ötletes, dallamos progresszív muzsika, de elég komor atmoszférát áraszt magából mind a 3 eddigi albumuk, mégis magával ragad. Mindegyik albumon más, kiválló énekest hallhatunk, nekem az utóbbi két album tetszik a legjobban (az utolsó egy igazi különlegesség) Az első albumon még maga Jorn Lande énekel, a nyitódalról hallottam egy feldolgozást ma, ezért ez a mai poszt témája. Azt meg kell jegyeznem, hogy bár Lande itt is nagyon jól énekel, ez talán az egyetlen olyan zenekar (leszámítva a metáloperákat), ami nem Jorn Lande hangjának köszönheti az elismerést. Finn Zierler szerző olyan zenei világot tár elénk, ami tele van ötlettel, nagyszerű dallamokkal, egyszerre merít a klasszikus művekből és a modern  műfajokból, és az egészet átszeli a sötét, sejtelmes atmoszféra.
A 2001 The Devil's Hall of Fame album egy hackerről szól, aki feltöri saját agyát, ebből hallgassuk meg a nyitótételt, a Hellfire című számot.

 


Jorn Lande tavalyi szólóalbumán, a Lonely Are The Brave-n újragondolta kicsit a dalt, kicsit súlyosabb, doomosabb lett, kiszedte belőle a szintetizátort, így a dallam is kevesebb lett benne. Ezt a verziót tényleg csak Jorn hangja viszi a hátán. (lehet épp ezért volt ez az egyszerűsítés...)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr981170397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NMate 2009.06.24. 12:18:48

ezt a tovább gombot h csinálod?

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.06.24. 21:47:14

Segít a blog.hu súgója, az amelyik a szerkesztőböl elérhető. ;)
Najó, én is, most az egyszer... :)
A taget kell beírni a forráskódba.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.06.17. 04:34:46

@Lidérc: Így egy év táblatából visszaolvasva: A " <!--more-->" lemaradt...
süti beállítások módosítása