Az arany bűvöletében

2009.06.17. 21:08

Baluka mester küldte a következő feldolgozást, amely az egyik nagy kedvenc filmemből ered. A  Jó,  a Rossz és a Csúf című film zenéjét Ennio Morricone szerezte, az egyik tétele az Ecstasy of Gold. A méltán hírest dalt a Metallica dolgozta fel.

A film 1966-ban jelent meg. Nagyszerű muzsika, nem ismerek olyat, aki ne szeretné Morricone zenéjét. Egyszerre használja a nagyzenekart, a kórust, és a témához illő hangszereket ez utóbbival igazi vadnyugati atmoszférát teremt.

 

A Metallica a kezdetektől az Extasy of Gold-ot használja koncerteken felvezetőzenének. A 2007-es We All Love Ennio Morricone albumra el is készítették a dal megfémesített, instrumentális változatát. James mondjuk egyszer belehéhézik, de attól még instrumentális. :) Jelölték is a dalt Grammy díjra. Gyakorlatilag 3 és fél perc folyamatos gitárnyüstölés, pont nekem való. :)

 

A nagyon tehetséges kínai csellós, Yo-Yo Ma adta elő a dalt, Yo-Yo Ma Plays Ennio Morricone lemezén, ami 2005-ben jelent meg. Nagyon szép változat, bár a vadnyugati atmoszférát nem tudja megteremteni. (Talán nem is az volt a célja)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr151191998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.06.17. 22:23:35

örül a pici szívem :P

amúgy szerintem a szám legjobb része pont, amikor James bele héhé-zik. ott van nekem a katarzis. a többi meg földbedöngölés. tökéletes...
süti beállítások módosítása