Mivel késő van, holnap meg délelöttös vagyok, de mégse jön még álom a szememre, épp ezért egy altatódalt választottam, hátha sikerül ma időben lefeküdnöm.

Az eredeti dal Charlie egyik nagyon szép száma, a Könnyű álmot hozzon az éj. Az 1994-es, önmagáról elnevezett első szólóalbumán jelent meg. Én bevallom szeretem ezt a dalt. Rekedt hangon altatót énekelni? Pont így kell. Kellemes lassú zenei aláfestés, épp csak kiséri az éneket, de végig marad a háttérben, aztán a fókuszban az énekhang, mintha tényleg lefekvés előtt énekelné. Bjútiful.

 

Én a Zorall zenekart elég felületesen ismerem, (pár klipp erejéig) és igazából nem is nagyon vonzott, de most ez a földolgozásuk nagyon pozitív meglepetés. (közben kicsit belehallgattam több számukba, vannak még jó dalaik:) ) Ez a földolgozás a 2007-es Zorall Flöss lemezükön kapható. Aki nem ismerné a zenekart, elárulom, hogy a retro magyar slágereket külföldi rock/punk/metál számok riffjeivel, dallamával keverik, ettől még különlegesebb az egész. (Meg nekik megkönnyíti a zeneírást is, hamár a szövegen nem kell brainstormingolni annyit) Megveszek, de egyszerűen nem tudom megmondani ennek a dalnak mi szolgáltatja a zenei alapot, pedig annyira ismerős. Ez eléggé idegesít, tehát ha valaki tudja a megfejtést, akkor ne tartsa magában. Mindenesetre nagyon jól siekrült ez a ska punk feldolgozás.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr541204489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hey, kop’! · http://heykop.tk 2010.07.26. 02:51:40

A „Könnyű álmot hozzon az éj” című dal egy Várkonyi Mátyás–Miklós Tibor szerzemény, amit a Generál együttes vagy Horváth Charlie-t, vagy Zalatnay Saroltát kísérve adott elő. Első megjelenése 1976-ban Zalatnay Sarolta „Színes trikó, kopott farmer” albumán volt. Charlie előadásában csak következő évben jelent meg, a Generál „Zenegép” c. nagylemezén.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.07.30. 19:08:55

@hey, kop’!: Igazad van. Ezt nagyon benéztem, hamarosan javítom. Pedig általában alaposan utána nézek a számok eredetének, de itt komoly baki csúszott be.
süti beállítások módosítása