Masinisztáknak meg vonatőrülteknek kedvezek a mai dallal, ugyanis a Jethro Tull, Locomotive Breath című, a megy a gőzösnél sokkal összetettebb, nagyszerűbb mozdonyos nótájához találtam remek feldolgozásokat.

Az eredeti mű 1971-ben került kiadásra a híres Aqualung albumon. a dal egy vonatbalesetet örökít meg, igazából egy ember élete siklik ki, mivel az asszony a "Hey Joeban" taglaltakhoz igencsak hasonló módon viselkedik, csalja az urát, akinek nincs puskája, mint Joenak, ezért hát megindul a mozdonnyal... Végülis egy ballada, ha irodalmi szemszögből nézzük, zeneileg viszont progresszív rock és folk keveredése. Éppen emiatt a különleges egyedi hangulat miatt imádom őket. A dal egy halk zongora introval kezdődik, majd egyszercsak beindulnak a többiek is. Nagyon jó a fuvola szóló is benne, bár ez Ian védjegyévé vált, nem kell rajta meglepődni. Csak a hanganyag mozdonyos képekkel mellékelve, kicsit jobb minőségben itt található. És egy kicsit rosszabb hangminőségű, de feltétlen élvezhető koncert felvétel meg az alábbiakban látható. Érdemes márcsak a színpadi mozgás miatt megnézni, imádom, mint ahogy a  hobo feelinget is.

 

A W.A.S.P.  a The Headless Childern című műremekének újrakiadásán pakolta fel a lemezre bónuszdalként a maga feldolgozását. Igencsak erőteljes dal, lehengerlő dobbal, zúzós riffeléssel, sikítós szólóval, ahogy a metálnak szólnia kell. Kemény, őszinte muzsikát kapunk tőlük. Nekem nagyon bejövős. 

 

Marco Hietala nevével fémjelzett Tarot zenekartól kellemes akusztikus verziót kapunk. Az 1995-ös As One kislemezen jelent meg. Tetszik Marco hangja, főleg a végén.

 

A Helloween az oldalon már taglalt '99-es Metal Jukebox feldolgozás albumán is szerepel a dal. Ez is igen erőteljes változat lett, bár én a W.A.S.P.-os mellett teszem le a voksom. Sajnos a neten csak fél perces bemutatót sikerült találnom. Az meghallgatható itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr31268591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása