Mindenféle paradicsom

2009.07.27. 19:26

Ma elég különleges dalokkal állok elő, ugyanis a mai dal egyik feldolgozása olyan híres és ismert sláger lett, hogy belőle is feldolgozások készültek. A legelső mű Stewe Wonder, Pastime  Paradise című dala. Ebből készült Coolio rap alapműve, a Gangsta's Paradise.

Stewe Wonder dala az 1976-os Songs in the Key of Life lemezén jelent meg. Kellemes soul zene, vonósokkal megtámasztva. És ez az ismerős dallam...

 

 

Stewe dalát Ray Baretto is feldolgozta, latin jazz műfajban. Mintha egy karneválba csöppentünk volna.

 

A Sunlightsquare modern felfogású jazz-t készített belőle, ebből is árad némi latinos hangulat. Az idei Urban Latin Soul lemezükre került fel.

 

Találtam még egy kósza George Michael feldolgozást is a témában, egy 88-as koncerten adta elő, sajnos a hangminőség kevés az élvezhetőséghez, így nagyon nem is mondanék rá semmit.

 

És most jöjjön a gengszter rap alapmű, Coolio, Gangsta's Paradise dala. A szám a Veszélyes kölykökcímű Michelle Pfeiffer film betétdala volt, és az '95-ben a róla elnevezett albumon is megjelent. Ilyen rosszkölykös-tanáros film, a komoylabb fajtából, de igazából már nem emlékszem rá. A dalt viszont szinte midnenki ismeri, akkora sláger, még a mai napig is. A zenének főbb motívumait meghagyták, ugyanúgy a kórus is szerepel a dalban, a refrént Larry Sander énekli, és milyen jól teszi, pont ez a refrén az, ami miatt megfogja az embert többnyire a dal. Persze a film költségvetéséből jutott a klippre is, amiben nagyon szigorúan néz midnenki, meg szegény Michellenek 10 centiről rappalnek bele az arcába, ne mondja senki, hogy véletlen nem köpködte össze csórit.

 

Újfent Weird Al készítette a legjobb verziót. Ezt a paródiáját láttam először, és azóta kedvenc. Imádom. A dal az 1996-os Bad Hair Day lemezen debütált.

 

A melodic hardcore banda, a In Fear And Faith üvöltős, zúzós verziót készített. Igazából nem nyerte el a tetszésemet, hiányoztak az eredeti dallamok, és az üvöltést is sokallom. 1-2 jó pillanat azért található van benne, de az is kommersz megoldásokból származik. Az idei Your World on Fire lemezükről való dal.

 

A Ten Masked Man a death metal mellett tette le a voksát, úgyhogy zúznak meg hörögnek benne ezerrel. Hát ez nállam már az ajjajj kategóriát súrolja, mert sajna dallamtalan az egész, de ugye hátha valakinek meg ez tetszik, idevaló a blogra. Ez meg a tavalyi Attack Of The Ten Masked Men albumról került ide.

 

Vigyázat! Humpa hegyek jönnek, a finn eszementek, az Eläkeläiset hozza nekünk a jó kis/szörnyű (ki-ki aláhúzza magának) humpa muzsikáját Paratiisihumppa névvel. A '99-es Werbung Baby lemezükön meg is található, de akit sürgősen érdekel az youtubon itt is meghallgathatja.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr21272205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jablaka 2009.09.29. 00:41:39

a blogba most futottam bele, én iy ilyen zenéket gyűjtögetek, soul to reggae, soul to hiphop, stb
süti beállítások módosítása