Barracuda

2009.07.31. 23:57

A Heart nevű formáció 1977-ben készítette el a maga csapbólfolyó slágerét (számtlan filmben, sorozatban és játékban felcsendült már), a Barracuda-t.  (és milyen jól tette)
Ezt a dalt is feldolgozták páran.

A Little Queen album gyöngyszeme a dal. Igazi kemény hard rock, agresszív, vad riffeléssel. Ehhez jön a női ének és kész a felejthetetlen sláger. A gitárszólók alatt kicsit átmegy pszichedelikusba, de ennek én külön örülök. :) 

 

A metál (európai) királynője Doro Pesh is feldolgozta, a '98-as Love Me In Black albumára. Sajnos a királynő épp indusztriális agymenésben szenvedett, így agyontorzított industrial metalt kapunk. Az ének is agyontorzítva, pedig Doronak igazából isteni hangja van. Sajnos ez dala nagyon nem tetszik. (mint ahogy az album sem jött be sajnos)

 

A The Accüsed hala az Hymns for the Deranged nagylemezükre úszott fel 1988-ban. Ha az eredetit is vad és agresszív jelzővel illettem, akkor most vagyok bajban, mert erre mégjobban ráillik. Amúgy nem rossz, valódi trash metál.

Az igazán különleges, csellókra épülő rockzenekar, a Rasputina is feldolgozta a dalt. Ők abban különböznek az ismertebb Apocalypticától, hogy nemcsak csellót, hanem hagyományos rockhangszereket is alkalmaznak, és többnyire a komorabb dark cabarett műfajban nyomulnak. Azért ez a szám sem lett rossz, inkább érdekes. A 2005-ös Radical Recital koncertlemezről.

 

A hip-hop, Fergie is bekeményít kicsit, a Shreck 3 részének egyik dala volt az álltala énekelt verzió 2007-ben. Szerintem nincs rossz hangja a leányzónak, bár kicsit érdekes a stílusváltás, de megállja a helyét. Viszont a mellékelt videóban nem sikerült levetkőznie teljesen az R&B énjét mert azért vonaglik egy kicsit a színpadon. De a végén kapunk tőle egy kis ajándékot, vajon észreveszitek-e.(nem, nem a szaltó)

 

2008-ban aztán egy American Idol műsorban elhangzott a Hearts és Fergie közös előadása. Na ez aztán odazúz neki tényleg.

 

Hasonlóan nagyszerű kooprudukció a Gretchen Wilson & Alice in Chains játéka. Vendégként a végén egy gitárpárbajra még Nancy Wilson is megjelenik a Heartból. 2007-es VH1 műsor felvétel.

 

A The Bad Plus tavaly adta ki a For All I Care korongját, ezen van rajta a Barracuda.  Elborult jazz feldolgozást kapunk tőlük, de nekem tetszene, ha jobb minőségben rendelkezésre állna.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr251280737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása