A mai poszt mellé egy rövidke anekdota is jár a szám keletkezéséről. A Black Sabbath egyik számáról, a Disturbing the Priest-ről szól a mai bejegyzésecske.

A dal az 1983-as Born Again lemezre került fel, ez az egyetlen Black Sabbath album, amin a Deep Purple torok, Ian Gillan énekel. A keletkezésé a véletlennek köszönheti, ugyanis épp a lemezfelvételek zajlottak, a meleg miatt nyitott ajtónál, mikor a srácok egy idegen alakot pillantottak meg az ajtóban. A szomszédos templom papja volt, aki biztosította őket, hogy nagyon faja a zene, de ha kérhetné, játszanak egy kicsit halkabban, mert nem tud gyakorolni a kórussal. Ezután már nem dolgoztak a lemezen abban az időpontban, és következő este engesztelésül meghívták a papot meg a kórust a kocsmába, iddogáltak, mindenki kapott autogrammot aztán béke mindenkibe. Ezek a történések ihlették a dalt, amit most gyorsan meg is hallgatunk. Iommi mester komor riffjei, és Ian sátáni sikolyai viszik a dalt szerintem, de bírom, ahogy a refrénnél kicsit suttogósra veszik.

 

Egy svéd heavy metal zenekar, a RAM is feldolgozta a számot, hasonlóképp sötét, komor, ám friss hangzás. Az énekesnek tetszik a hangja. A 2003-as Sudden Impact EP-jükről.

 

A kiváló, sajnos mára megszűnt progmetál zenekar, a Psychotic Waltz is készített egy feldolgozást 1992-ben az Into the Everflow című lemezére bónuszdalnak. Sajnos az ő verziójuk is eléggé hasonlít az eredetire, de nekem nagyon bejön.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr321295326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása