Rövid szerelem..

2009.09.10. 00:18

Rövid, mert ma már sajna nem marad időm hosszabban kifejteni a következő dalhoz tartozó feldolgozások hosszú sorát.

 

Remélhetőleg, ha azt mondom alternatív rock, sokaknak ugrik be többek között a The Cure nevű formáció, hiszen a banda elég korrekt módon 13 stúdió-, 7 válogatás- és 4 koncertalbumot hozott össze eddig. Érdekes, hogy az 1976-os alapítás óta a bandatagok szép sorban lecserélődtek, ma már csak az énekes, Robert Smith maradt meg az originál felállásból.

Lovesongot Rob Smith akkori barátnőjének, későbbi jegyesének írta és 1989-ben jelent meg a Desintegration c. albumon.

 

 

 

Elsőként én Voltaire-t és az ő verzióját említeném, mert ez áll a legközelebb a szívemhez. A kubai származású zeneszerző-dalszövegíró-énekes a darkwave és goth elemekt ötvözi a swing és a folk zene jellegzetességeivel, és hát baromi jó, amit néha kihoz magából. 2004-ben megjelenő Then and again c. korongján hozta le a Cure-covert.

 

 

 

Másodjára (és sajna ma utolsóként) nézzük a Jack Off Jill nevű zenekart és az ő feldolgozásukat. Nekem ez nem igazán tetszik, de nem vagyok biztos abban, hogy miért. A zenei alappal nincs bajom, de talán ez a női énekhang nem kéne.. 1992-től örvendezteti a banda a jónépet goth rock, punk rock és alter-rock számaikkal, egészen 2000-ig. A Cure-remake ezévi Clear Hearts Grey Flowers c. albumukon jelent meg.

 

 

 

Ennyi telt mára, de majd update-elünk egyet a közeljövőben :)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr21372259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása