Popcorn #3

2009.09.19. 08:00

Popcorn Széria harmadik része. Ma a modern elektronikus zenébe vetem bele magam, nem kerülve ki a kevésbé kifinomult (magyarul egyszerűbb) feldolgozásokat sem.

Először DJ Kypski vakarja el nekünk a számot a keverőpadján. (rejtett üzenet az elején ;-D)

Gigi D'Agostino-nak is van saját újraértelmezése a számhoz. A képen azt mutatja, hogy mindenkinek legalább kétszer olyan jól kell éreznie magát, amíg ő van a pult mögött.

A magát egyszerűen csak TTF-nek nevező úriember/hölgy feldolgozása. Egész változatosra lett fogva az effekthalmaz. Nem rossz.

iDax, remixe. A fickó valószínűleg az Apple cég alkalmazottja, ezt még vizsgálják a nyomozóim, úgyhogy nem tudom megerősteni. Ő robotos hangzást adott a számhoz.

Valahogy sosem értettem ezeket a lemezhuszárokat. Amikor már nem tudnak mit kitalálni zeneileg, akkor elkezdik ecsetelni, hogy hogyan is kell jól bulizni. Mintha abszolút nem tudnák az ott lévők, vagy a jó sok szintetikus anyaggal a szervezetükben érik el az emberi tudatállapot eme magas szintjét, vagy pedig az emberek ezt tényleg igénylik seggrészegen. Ebben a szellemben adta elő a The Rezidents nevű DJ/DJk (többes számra utal, szóval nem tudom) is a popcornt.

Klubfiller (klubmegtöltő??) remixe se maradjon ki a sorból. Műfajilag a "tuningautó hátuljából szóló zene" kategóriába sorolható. Basszusbuzikon kívül semmien létformának nem ajánlott.

Az utolsó és egyben legjobb feldolgozás a mai palettán Aphex Twin-nek tudható be. A fickóról eddig csak jót hallottam, és tényleg nem beszéltek hülyeségeket a hangok a fejemben: ez egy jó DJ. A szám egy másodpercre sem lankad és a hangeffektek is jól vannka elszórva. Külön poén még, ami a videón képként megjelenő arc. Állítólag a szám hangsávjában fel-felvillan a készítő arca. Nem értek az ilyen hangsávkezelő programokhoz, de ha ez igaz, akkor jár 1 hatalmas pacsi a fickónak, mert ez tényleg jópoén. (hogyha már eleve nme vette valahonnan az ötletet)

Ma tehát a modern elektromos/partyzene felől közelítettük meg a feldolgozandó számot. Sajnos 1-2 kivételtől eltekintve nagyon rossz a színvonal. De cserébe ígérem, holnap sokkal jobbak lesznek. ;-D

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr851379183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbking 2009.09.22. 09:10:31

Nekem tetszett DzsidzsiDiGosztino. Bocs :)
süti beállítások módosítása