Popcorn #4

2009.09.20. 08:00

Ez is elérkezett. A popcorn sorozat 4. és egyben utolsó része. Ha úgy vesszük eddig visszaszorítottam az igazán jó feldolgzoásokat, hogy az utolsó nap tényleg a legjobbat kapjátok kézhez szemhez/fülhöz. Ma az instrumentális (csak hangszer) számok lesznek terítéken. Remélem jó sok filmet megnéztetek a moziünnepen (vagy ha még nem, akkor ma fogtok). ;-P

Első versenyzőnk, akinek dobom a pontos-labdát, egy bizonyos Cavalin0, aki a youtube-on (még mindig nem TY-vel ejtik) látható pár szintetizátoros videójában. Egy egész fasza feldolgozást hozott össze, ami a mai palettán hangzásban talán a legközelebb van az eredetihez.

Jonas Lefvert játsza elektromos gitárral és kísérettel. Nekem nagyon tetszik, bár lehet elfogult vagyok, mert az, hogy sapkában van a szobában a South Parkra emlékeztet. :D

Massimo De Luca az ő kis Ibanez-én adja elő enyhe metálos hangszínnel a számot.

Még egy otthoni metál változat, ühm... John-tól.

Gitáron, üveghanggal. Amilyen egyszerű az ötlet, olyan jó. Tényleg ez a legpattogósabb az összes verzió közül :D

Egy spanyol utcazenész Xilofonon adja elő.

Muse is feldolgozta a számot. Nekem nagyon tetszik, és nem csak az elfogultság beszél belőlem. A számot a nagy visszatérő koncertjükön adták elő nem rég. (Tudjátok, most jött ki az új albumuk)

Cuban Orchestra előadása. Ez a szám is 1972-ben íródott, de sokkal jobb, mint a többi amit ott volt, úgyhogy inkább itt említeném meg. Továbbá szeretném felhívni a figyelmet a videó feltöltőjére. Rengeteg régi, máshol nem nagyon fellelhető lemezről töltött fel videót, hogy a mai ifjúság is megismerhesse ezeket a régi számokat. Egy kis böngészést mindenképp megér.

Az "Ezmiez????" kategória most is képviselteti magát. Jerry Philips a tenyérfing elismert szaktekintélye. Egy csodás, érzelemdús előadást láthatunk tőle.

Végül pedig egy igazán érdekes, új médiumba ültetett feldolgozást kaptok. Ez a videó Pengo nevű játékból van. A lényege, hogy pályánként mindig más feldolgozása szól a számnak (vagy csak a videó készítője volt vicces kedvében és vágta így össze). A pályák között Beethoven Örömódája szól, az is mindig máshogy. Még sok ilyen játékot kérünk szépen! :D

  • 1. Pálya - Arcade Játék Verzió
  • 2. Pálya - The M&H Band
  • 3. Pálya - Fiddler's Green
  • 4. Pálya - Hot Butter
  • 5. Pálya - Tokyo Kosei Wind Zenekar
  • 6. Pálya - Denki Groove
  • 7. Pálya - Hot butter
  • 8. Pálya - Arcade Játék Verzió

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr261379221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása