Stand By Me

2009.09.25. 17:31

Ben E. King irta eme remekbeszabott muzsikát. Bekerült a Grammy halhatatlan dalai, valamint a Rock and Roll halhatatlanjainak leghíresebb 500 dala közé. Szakmabeliek szerint a pop és a soul egyik legkiválóbb hangjának "birtokosa". Mindenki döntse el maga. Számtalan feldolgozást megélt dal. A teljesség igénye nélkül következik most néhány. Legelőször természetesen a "Király" előadásában hallgathatjuk meg. "Nem számít, ki vagy, Nem számít, merre sodor az élet Egyszer majd rájössz, hogy szükséged van valakire, aki melletted áll"

John Lennon

U2 - Bruce Springsteen. Igen ritka felvétel.

Számomra a legkedvesebb feldolgozás. Világ utcazenészei. Ők adták az ötletet, hogy következő posztom erről a dalról szóljon. Katartikus élmény. A szó legjobb értelmében libabörös leszek! Csodálatos!

Bon Jovi sem tudott elmenni mellette. Bár lehet jobban tette volna! Első benyomásom: -Mi ez?! Rémes. Az erő sötét oldala.

Hazai vizeken egykis öröm zene.

Jimi Hendrix

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr451406895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.09.27. 21:53:14

jajj na ez egy jó szám. igazából mindig irigyeltem a fekákat mert van egy természetes adottságuk a zenéhez. meg lehet nézni h az eredetiben is ugye fekete az illető meg az utcazenésben nagyon sokan.
U2-Springsteen hatalmas, nem ezt vártam de nagyon jó lett. számomra a U2 olyan populáris irányba ment el h nem tetszik úgyhogy örültem h ez még jó :)
az utcazenészes tényleg mindent visz, szuper lett. egyébkéntis nagyon bírom azt a fílinget ami az utcazenéből árad. érdemes kimenni egy-egy olyan fesztre amin fellépnek, lehet gyöngyszemeket találni.
bevallom hősiesen h a Bon Jovis először megtetszett. de valszeg csak mert nagyon jó a zenei alap (Jovinak marha nagy mákja van a gitárosával..). csak sajna kb ugyanaz a problémám vele mint a U2-val. na meg h hajlamos kicsit affektálni szóval ez nem hozzá illik. egyébként tessék rákeresni Jovi régebbi számaira, rockos volt a drága :) a másik hapinak meg a hangja sem tetszik.
a hazai az poén. örömzenélés mindig kell.
hendrix bácsi előtt leborulok úgy ahogy vagyok pizsiben :)

Amerigo B · http://magyardal.blog.hu 2009.09.28. 11:22:37

@Angyalod: Bon Jovinál az az érzésem, mintha kötelező házi feladatot oldana meg. Megcsinálta jól. De nem érzek semmi felemelőt.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.09.28. 20:34:46

@Beemre: jogos. ejnye-bejnye kedves Bon Jovi, legközelebb csináld meg több érzéssel azt a házit :)
süti beállítások módosítása