Jegeljük a csajt

2009.09.28. 23:29

Nem ezt terveztem mára, de időhiányomban azért gyors kikerestem az Eminem előtti generáció fehér rapperének, Vanillia Ice-nak a legismertebb számának, az Ice Ice Baby-nek feldolgozásait. Nesztek.

Az eredeti móka 1990-ben jelent meg. A legemlékezetesebb mozzanata a refrén (Ice ice baby suttogás) és refrén alá tett zene. Fönnmaradását is a reklámoknak köszönhetjük. A dal többi része szerintem felejtős, átlagos hip-hoppáré. A To the Extreme lemezen jelent meg. Sikerült a dalhoz készíteni egy meglehetősen bugyuta klipet.

 

Ugyancsak Vanillia Ice készített egy metalcore változatot. Szerintem borzalmas, bár a raprészek így zúzással elviselhetőbbek számomra. :D A Hard to Swallow albumon jelent meg '98-ban.

 

Jim Carrey parodizálta zseniálisan a dalt. Még a frizurára is ügyelt. És ez a mozgás... :)

 

A legjobb feldolgozást Ben Kweller hozza, aki teljesen újragondolta a nótát, és egy hol lendületes, hol belassulós akusztikus gitáros nótát kreált. Nagyon bejövős.

 

Aztán itt egy beazonosítatlan mű. Egy élőhangszeres változata a dalnak, nem olyan rossz, főleg hogy a végén átmennek punkba és begyorsítanak kicsit. Kár, hogy átmegy üvöltözésbe.

 

Na a Countdown változatánál mintha az eredetit hallanám, különbség a végén van, oolyan mintha a kibővített verziója lenne az eredetinek befejezésül némi trombitálással. 

 
 

A 3 local boyz paródiáját sokan összekevereik Weird Al-lal. Nem. Ez 3 helyi csávó Hawaiiról. A Rasta Revolution kazijukon található ez a móka. Kínai motívum tök poén. :)

 

Ha paródia, akkor nem maradhatunk Weird Al nélkül. A Polka Your Eyes Out medley-ben található belőle egy részlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr991414417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takika 2009.09.29. 08:49:38

Hm, ez is mar feldolgozas, az eredeti a Queentol van, Under Pressure: www.youtube.com/watch?v=xtrEN-YKLBM

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.09.29. 20:47:03

Igen, nekem is feltűnt, hogy a refrén alatti részt bizony egy Queen számból lopták, de attól még nem feldolgozás. Viszont elég csúnya nyúlás. :)

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.09.30. 18:42:04

de sokkal jobb ez a téma a Queen keze alatt. ebben is látszik, hogy gagyi Ice kolléga (meg a műfajtársai). egy kíséretből számot írni és hozzáadni a saját béna imidzsedet már akokr is nagyon égő volt. pláne ha így visszatekintünk rá.

amúgy ez most pont aktuális:
www.thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/11980-coolice
(érdemes végignézni)
süti beállítások módosítása