Egy kis terápia

2009.10.19. 23:46

Nemrég nézegettem a régi kazettagyűjteményem, rég nem hallgatott albumok után kajtatva, mivel nosztalgiázni támadt kedvem. Elő is került az ír Therapy? együttes mesterműve, az 1994-es Troublegum albumuk. Kiderült, van rajta egy feldolgozás, méghozzá nem is akármilyen. Az Isolation eredetileg a Joy Division dala volt.

A Joy Division egy poszt-punk együttes, ez a szám is indusztriális, szintipopos jellegű. A Closer albumon jelent meg 1980-ban. Amúgy jó kis prüntyögős móka.

 

A Therapy? verziója közelebb áll a szívemhez, no nemcsak azért, mert már ismertem, jó kis metál köntösbe öltöztetett változat. Az album a grunge és a metál közötti átmenetet képviseli, ez a szám is ilyen alternatív metál. Egész erőteljes az ének is (ezen az albumon nagyon jó formában van az énekes, újabb dalokat néztem a jútúbon, ott nemtetszett a hangja) és zeneileg is elég jól sikerült. 

 

A Smaching Pumpkins frontember, Billy Corgan mellékprojektje, a Starchildren is készített egy alternatív verziót. Ez szintén prüntyögős, effektes változat, de míg ez az eredetinek jól állt, ez a verzió nekem nagyon nem tetszett. 1995-ben jelent meg a A Means to an End: The Music of Joy Division albumon. 

 

A Dessau is egy alternatív indusztriális jellegű zenekar, ők még 1988-ban feldolgozták a nótát kislemezre, ez se tetszik, elégé "zörgős", bár az vitathatatlan, hogy ordítani a koma egész jól tud. A klippel meg vigyázzatok epilepszia veszély, és kb olyan színvonalú, mint a feldolgozás.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr501462150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.06.17. 01:01:43

Kimaradt a posztból, hogy a Therapy? féle verzió az 1994-ben megjelent Troublegum lemezükről van. (Csak ez az egy albumom van a zenekartól, a többi annyira nem győzött meg, de ezt a lemezt a kedvenceim között tartom számon.)
süti beállítások módosítása