Mr. Bean for President!

2009.10.22. 13:15

Alice Cooper nagyszerű dalához, az Electedhez találtam nagyszerű feldolgozásokat! A dalt Bruce Dickinson, Tobias Sammet (Avantasia) és Anthony Lucassen(Ayreon), és Slash és Rob Zombie is feldolgozta, előadta. Még Mr. Bean is feltűnik. Nagyon király poszt, komolyan mondom! Ne kelljen tovább noszogatnom, kattints gyorsan a Tovább gombra!

A Billion Dollar Babies című 1973-ban megjelent album, Alice Cooper egyik legsikeresebb munkája, ezen szerepel az elected című szám, ami kislemezen már megjelent 1972-ben. Jó kis hard rock muzsika, bár én Alice Cooper korai munkáit szívesebben sorolom a progresszív rock kategóriába. Ennek a dalnak is van egy kis rezesbanda hatása, mintha tényleg választási felvonulás lenne. Nagyon jó klippet készítettek hozzá, azt hiszem az a majom mindent kifejez. :)

 

Maga az eredeti dal is tulajdonképpen feldolgozás, ugyanis Cooper az első kislemezén megjelent, 1969-es Reflected című korai számát írta át teljesen. Szöveg és zene is jelentősen módosítva van, úgyhogy nem szeretnék feldolgozásról beszélni ez esetben, de azért tudjatok róla, hogy ebből indult.

 

1992-ben a Comic Relief számára készítette Rowan Atkinson (Mr. Bean) a világ egyik legviccesebb klippjét, Mr. Beannek a háttérzenét a Skin nevű rockbanda játsza, az énekes meg nem más mint Bruce Dickinson az Iron Maidenből. Hát kérem, zeneileg is nagyon erős, a Skin tisztes munkát végez, metálos abb a hangzás, Bruce meg az aggresszívabb hangját hallatva csúcsra viszi az előadást. Rowan Atkinsont mindig is nagyon bírtam, de hogy egy hard rock/metál klippet forgasson, maximális tisztelet! :) Végigröhögtem az egészet. Én rá szavazok. :) A '97-es Bean film zenéjeként is felhasználták természetesen.

 

 A metál opera két legnagyobb szerzőjének Tobias Sammetnek és Arjen Anthony Lucassennek soron következő Avantasia és Ayreon albuma egy napon jelent meg 2008-ban. A média próbált némi feszültséget szítani a művészek között, gigászok küzdelmévé avanzsálni a két albumot. A két zenész viszont összefogott, és meglovagolva a nagy figyelmet, 2008-ban kiadta az Elected EP-t, amin az Elected közös feldolgozása található.  Sluszpoén, hogy a végén azért beszólogatnak egymásnak.

"Sammet: Hölgyeim és uraim: az intellektualitás a szexuaitás ellen.
Arjen Lucassen:Ezzel a frizurával? Ja persze... Neked megvolt Alice Cooper, de nekem meg Bruce Dickinson!"
(Félre ne értse valaki, itt arról van szó, hogy Lucassen példaképe Sammet Avantasiájában énekelt, míg Sammet példaképe Lucassen Ayreonjában szerepelt.)
"Tobias Sammet:Az albumod címe tizenegymilliárdtízmilliótízezertizenegy(11010010011)...
Az én eladási mutatóimra célzol ezzel?"

Hát így kell ezt csinálni. Csillagos ötös helyzetkezelésből. :)

 

1997-ben Alice Cooper, Slash-sel és Rob Zombieval készült egy közös felvétel, amin a dalt játszák. Nem tudom ki kinek a vendége volt, de Alice Cooper Prime Cuts dvd-jén megtalálható. Slashtől egy új szólót is kapunk ajándékba, kár, hogy sistereg a video néha.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr231466837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása