Az örök fiatalság elixírje

2009.10.29. 21:25

Durrbints csapatott nekünk néhány feldolgozás tippet. Például néhány Forever Young feldolgozást. Én meg megkerestem hozzá a többit. Az eredeti dal az Alphaville-é.

A dal 1984-ben jelent meg az azonos című nagylemezen.Az egyik legszebb szintipop alkotás, be is futottak vele. Sikerült egy időutazásos hülye kosztümös és frizurás klipet csinálni hozzá.

 

A leghíresebb feldolgozás a The O.C. (Narancsvidék) című sorozatnak köszönhetően a Youth Group indie rock száma. Én nem szeretem magát a stílust így fanyalogva hallgattam, de tetszik, hogy lassan, de fokozatosan hevül fel a szám.  A 2006-os Casino Twilight Dogs lemezen van rajta.

 

A gitárlegenda, Axel Rudi Pell is készített egy hard rock feldolgozást. Igazából csalós, mert Axel csak a végén kapcsolódik be, egy gitárszóló erejéig, (Ami azért odacsap) addig hallgathatjuk az orgonaeffektet, amíg a közepénél be nem csatlakozik a dob és a basszus. És persze hallhatjuk Jeff Scot Soto nagyszerű hangját. 

 

Laura Branigan popénekesnő 1985-ben énekelte fel a dal méglágyabb változatát a Hold Me albumára. Nagyon szép lett, és nekem külön öröm, hogy egy rövidke gitárszólót is csempésztek bele.

 

Ezek után jöjjön egy erettentő példa is, hogy nem kell feldolgozást készíteni. Az Interaktive nevű techno csapat, 1994-ben készítette a dium-disu változatát. Magát a zenét is borzalmasnak tartom, de ugye teljesen más az ízlésem, biztos vannak, akiknek ez tetszett. Viszont ezt a förtelmes klippet mégis kinek szánták? Egy enyhén meleg beütésű szépfiú hulye pofáját nézzük, amint belebámul a kamerába és egy nő hangjára tátog. Ezt még csak fokozza a hülye-tánc. Csak tudnám, minek örül ennyire. 2002-ben kiadtak egy újabb változatot, ez nem tudom melyik. (Valószínűleg a frissebb)

 

A német Atrocity metál zenekar is készített egy feldolgozást a Werk 80 II című feldolgozás-albumára. Nagyon jó ötlet benne a kórus. A feltöltő videoválasztását nem értem, érdekes termékkapcsolás.

 

Mi sem maradunk el a jó feldolgozások terén. A Bon Bon zenekar készítette el a dal magyar nyelvű változatát. Szerintem nagyon szép lett. A 2001-es Irány a légió című lemezükre került fel.

 

A Temperance 1996-ban készített egy dance feldolgozást. Az elején még egész jó volt, én is hallgathatónak találtam, de utána alápakolták ezt a monoton ritmust. Ejnye.

 

A 1987-ben összeálltak a valamire való német punk bandák a Slime, a Die Toten Hosen, és a Die Ärzte, hogy a Die Golden Zitronen bandával közösen elkészítsék a Forever Punk című borzadályt. Sajnos tényleg szörnyű lett.

 

Még maga a kelet-európai Tom Jones, Karel Gott sem ment el szó nélkül a (vagy inkább dal nélkül) a nótánk mellett. 2000-ben megjelent albumára dolgozta fel.

 

De Karel nem állt meg itt, 2008-ban Bushido-val a német-tunéziai rapperrel egy hip-hop verziót készítettek. Na ez a nem mindegy, gyerünk Karel, várunk tőled egy metál albumot is! ;)

 

Jay-Z az idei, The Blueprint III albumára használta fel a dalt alapnak, aztán rappel rá egy sort. A Forever Young-ot Mr Hudson énekli.

 

Egy kellemes svéd nyelvű feldolgozás az Ainbusk-tól. Jó hangjuk van a hölgyeknek. Karácsonyi átírás, ha minden igaz. (Sajna nem tudok svédül.)

 

Az új-zélandi Pluto zenekar alternatív rock feldolgozásával reklámozták Új-Zélandot 2007-ben.

 

Egy reggae-R&B keverék Wayne Wonder-től.  Nem komálom a műfajt, de ez a dörmögő hang jó a közepén. :) A 2006-os Reggae Chronicles cd-jére égették fel.

 

Hogy ilyen lazák maradjunk, egy Forever Dub nevű móka. közelebbit nem tudok.

 

Még egy magyar változat, Bereczki Zoltántól. A Csináljuk a Fesztivált műsorban.

 

A Dune & London Session Orchestra-ról elég rossz előitéleteim voltak, ugyanis a Dune-t rave bandának írta a youtube, egész végig vártam, hogy a kellemes női énekes, szimfónikus aláfestős alkotást mikor rontják el tuc-tuc-cal. Vártam és vártam, erre vége lett a számnak. Jó hír, ez egy jó és kellemes feldolgozás. '98-ban rögzítették a Forever and Ever albumra.

 

Majdnem kimaradt a Bloink 110 punkzenekar változata. pedig a citromékhoz képest ez egész jó. Igaz ez inkább a populáris punk vonalon mozog.

 

Aztán néhány diumdisu még, hogy teljes legyen a gyűjtemény. Kommentár nélkül. Ugyanis a következő pár szám, már nekem is sok. Csak belehallgattam, de végig egyiket se bírtam. Nem az én stílusom, na. Viszont hátha valakinek tetszik.

 Tune Up!

 

Dj Company

 

B-Charme

 

BNH

 

Fire & Ice

 

Ella

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr311479867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása