Never Gonna Give You Up

2009.10.30. 08:03

Rick Astley-nek ez a száma lett az összes közül a leghíresebb. A '80as években rejtély, hogy miért is szerették, de az biztos, hogy manapság a rickrollolásnak köszönheti a népszerűségét. Ez annyit tesz, hogy ismerősödnek elküldesz egy linket, amiről ránézésre nem lehet eldönteni, hogy hova vezet, mellé teszel egy félrevezető szöveget, pl "a világ legviccesebb videója", és ahelyett erre a számra viszi őt. 12éves billentyű-warrioroknak tökéletes elfoglaltság.

Miért is épp ez a szám? Mert olyan rossz. Végtelenül egyszerű, bugyuta, unalmas, kiszámítható és tipikusan azon számok közé tartozik, amiknek megrögzött célja lejáratni a szerelmet, mint fogalmat. Külön poén, hogy maga Rick Astley se szereti ezt a számát, és egy interjúban "szemét"-nek nevezte. Váó.

Külön poén nummer zwei pedig a fickó életműve. Amikor megismerkedtem a számmal, beszereztem Rick számait, és kegyetlen röhögőgörcs fogott el. Az összes száma ugyanaz. Majdnem mind ugyanezzel a dobtémával indít és a dallamvezetés is ennek a másolata. És ez a fickó híres lett. Nem semmi világban élünk, mi?

Fura, hogy ebből a számból egy viszonylag tisztességes koncertfelvételt ki tudtak csikarni 2005-ben.

Ha már internetes youtytube-os fenoménokról van szó, íme Tay Zonday (kinek neve valójában Adam, de ez ne zavarjon senkit), hivatásos szőrszál-felállító feldolgozása.

Peter and the Test Tube Babies punkos feldolgozása a '90es évekből, tehát még a rickrolling előttről. Persze ettől még nem lesz jó, nem kell félreérteni.


És végül egy pofátlan lopás a Chrono Trigger nevű játékból. A címe Robo's Theme.

Kattolj IDE és részesülj a csodában.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr431480098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.10.27. 21:47:06

hmm, az utolsó gy néz ki, mintha rickrollolni akarnám a jónépet. ennyire azért nem vagyok szánalmas. nem fogok számcímeket kitalálni csak ezért.

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.10.30. 09:58:58

@Lidérc:
nehogy elfelejtsem. meg amúgyse illett a cikkbe.

-Bianka- (törölt) 2009.11.11. 04:27:00

a 80as évek popszámainak pont az volt a lényege hogy könnyen megjegyezhető szövegű és fülbemászó dallamú legyen és megtáncoltassa a jónépet. s mint ilyennek, ez a dal tökéletesen megfelel :)

Anyámék abban az időben minden szombaton erre kezdték a diszkót Dunavarsányban XD (képesek voltak odáig lemenni Pestről..)
én is sokat hallgattam kiskoromban (anyámnak köszönhetően), nekem nincs vele bajom. meg pont hogy a koncert felvétel nem tetszik :D
süti beállítások módosítása