Öntáncoltatás

2009.11.04. 13:24

Pár nap posztatlanul telt, így most vágjunk bele hamarjában. Nem kertelek, Billy Idol - Dancing with Myself című dalának feldolgozásairól lesz a szó, a továbbiakban.

 

A dalt eredetileg nem Billy Idol, hanem Generation X adta ki, aminek Idol bácsi volt az énekese, az utolsó lemezén, az Kiss Me Deadly-n 1981-ben. A dal inkább pop lett, mint punk, az énekstílus miatt, de ez valahogy így jön ki jól.

 

Ezekután gyorsan fel is bomlott a Gen X. Billy Idol gyorsan kimentette az elsüllyedt hajóból a Dancing with Myselfet. Érezhették, hogy ezt könnyebb eladni popposabban, úgyhogy mégtöbb punk hatást öltek ki a dalból. (a gitárt fogták vissza kicsit) De sikere is lett, a sláger beindítota Billy szólókarrierjét. Készült hozzá egy költségesebb klipp is. Jackson óta tudjuk, hogy a zombik is szeretnek táncolni, hát ebben is ez történik. billy felmegy a postapokaliptukis háztetőre, ahol elkapja a boogie a lábát, ezt látva mászik fölfelé a sivatagban elveszett ipari alpinista csoport, hogy billievel keringőzzenek. Aki igen cselesen fel is invitálja őket, majd "én magammal táncolok" jelszóval, rövidrezár két trafót, mely az E=1/(4*π*ε)*Q/(r*r)*Billy Idol képlet alapján akkora térerősséget gerjeszt, hogy a zombik lerepülnek a tetőről. A fáradt alpinisták szerencsére nem orrolnak meg nagyon billy csínytevésére, újra felzúznak a tetőre, majd hajnalig ropják a régi jó Gen X számokra.

 

A Nouvelle Vague feldolgozását Kinga küldte nekünk. A francia lounge formáció egész kellemes kis verziót készített. Ők is készítettek klippet, egy hölgy túl sok boldogság hormont szedett magába (remélhetőleg csoki formájában), aztán táncolgat magában egy csehóban, hátha sikerül felszednie az egyik ürgét, mint később kiderül, hatásos technika. A viccet félretéve, szerintem ez egy igen jól sikerült, komoly mondanivalóval rendelkező, lélekre ható klipp.

Még egy lounge, ha már így benne vagyunk a témába, Kevin McHale énekli, ez valami új zenés filmsorozat, a Glee része. Olyan friss, hogy a sorozat 2 hónapos, album amin kiadták az meg tegnapi.Még jó, hogy most írom a posztot, nem hétvégén. :) Glee: The Music, Volume 1 albumon van.

Most jöjjenek punkos változatok, a Blink 182, laza punk rock változatot adott elő 1997-ben. Dícséretes.

 

Az előző szellemében a Green Day is előad koncerteken néha egy laza punk rock változatot, ám ezt gyengének érzem, Billie Joe Armstrong sajnos nem tud gitározni. (Már korábban is gyanús volt nekem a srác.)

Egy hülye csitri készített egy videót, amiben összevissza ugrál, de neki köszönhetően, már tudjuk milyen a Dancing With Myself, a The Donnas előadásában. Ez az egyetlen használható megosztós felvétel. A Mean Girls(Bajos csajok) című film egyik betétdala. 2004-es.

 

A The Mansfields visszatért az alapokhoz, és megmutatja, hogy szólt volna a dal, ha elhagyják Gen X-ék a popos sallangokat. Mintha a Ramones adná elő.

 

Laura Bell Bundy egy country-pop feldolgozást készített, amit készségesen meg is jelentettek a szép hölgy, 2007-es Longing For A Place Already Gone cd-jén. Nem szeretem a countryt, igaz a felvétel minősége eléggé zavaró, de ezt jónak találtam. Nem is country csak valami olyasmi.Még jódlizást is kapunk.

 

Régen huppantunk már, úgyhogy le nem maradjon az Eläkeläiset jó kis humppa humppa muzsikája. Találkoztunk már velük a blogon, többször is, aki mégse ismerné őket, nos az hallgassa meg inkább. Egy humpa többet ér 1000 szónál. :)

 

Az elektronikus zeneipar sem hagyhatta ki a lehetőséget, a Boomtag Boys (ennek ellenére egy csaj énekel) csapott le a dalra és készített el a dance változatot. Nem az én világom ez se, de nem olyan vészes, szóval aki szereti a műfajt, annak jóeséllyel tetszeni fog. Ha minden igaz 1999-es a nóta a Greatest Hits Volume One lemezről. Fene a gusztusom, de a klip az tetszett. Ötletes, még ha néha idegesítő is.

 

Végül a Kids Incorporated mókája következik. Tudom, hogy ez csak 1 korosztálynak szól, akik biztos élvezik, de akkor is vicces az egész előadás. A fő énekesek előadók paródiának is elmennek, a háttértáncosok sok kávét ittak, ha már playback, akkor oyan kölköt is alávághattak volna, akinek hangja van. A kissrác gitárszólóján is sokat röhögtem, de az Ö-Ö-Ö-ző kislány fergeteges, valaki csapja nyakon a gitárral. 1989-es a móka, remélem azóta elfelejtették a sóbizniszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr391498240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása