Álmodozz!

2009.11.05. 08:03

A légikovácsok (Aerosmith) egyik leghíresebb száma vagyon most a terítéken, a Dream on,  pár nagyon jó feldolgozással, rendesen kitoldva az előző, sok jóságot kifelejtő bejegyzést róla (no offense, Lidérc).  Találni gagyi verziókat is, de azokkal ma nem foglalkozunk. Ma a jónak élünk, és álmodozunk.

A szám a legelső, bemutatkozó albumukon jelent meg, aminek a címe Aerosmith volt, hogy az emberek fejében tartsák ezt a kifejezést, és még ennyivel se legyen több esélyük más információt tárolni velük kapcsolatban.
Mivel az énekes hangja és a felvételhez használt minősége is sokat változott az évek során, ezért jobb ha több, legalább 3 verziót említek. Elsőnek itt az eredeti stúdióverzió az 1973-as albumról, aztán itt egy 2007-es (azt hiszem) stúdiófelvétel. Dalszöveg a more infóban, ha még nem menne kívülről.
Nekem mégis ez a felvétel a kedvencem. Sajnos nem tudom mikori, de maga a tény, hogy az MlyuzikTV műsorán volt, talán a késő '90-es évekre, vagy egy kicsit hamarabbra teszi. Hiszen akkor még elvétve lehetett találni normálisabb dolgokat is arrafelé, nem csak a celebek meg az ótvar zene. A zenekar felkészítője és karmestere Michael Kamen, de úgyis feltűnik a neve a videóban. Talán itt láttam Steve-et (gyengébbek kedvéért ez az énekes neve) a legjobb formájában valaha. Kötelező darab a család minden tagjának a felvétel.

Minőségben, és magasztossági faktorban az aranyérmes feldolgozás Ronnie James DIO és Yngwie Malmsteen feldolgozása 1999-ből. Mindkettejük nagy kedvencem és hatalmas figurája a rock/metál kultúrának. két jó ok, hogy szeresse őket mindenki mától kezdve.

Törő Benjáminék (Breaking Benjamin) feldolgozása egy koncerten 2008-ból. A dal egy meglepetés volt a közönségnek, hiszen eddig még nem adták elő. De ha igazak a pletykák, akkor felkarcolják a következő korongjukra a számot. Én biztos megnézem majd magamnak azt is, mert ez kifejezetten tetszett.

 

Michael Angelo Batio instrumentális feldolgozása. Az éneket egy, az egész szám ideje alatt tartó szólóval helyettesíti.

 

A számhoz a legnépszerűbb lopást Eminem követte el. A szám maga szerintem jó, akármennyire is vetem meg a műfaj fennmaradó 99%-át. Ezzel vitatkozni bunkóság. De ettől még lopás marad, és sajnos csak egy kis kíséretként maradt meg a számban. Pedig pont ez tette széppé...


És végezetül a hölgyek, mert eddig az ebédünket kellett főzniük ;-D

A Vice nevű formáció élő-stúdió felvétele. Imádom Az élő-stúdiót. A hangszerenkénti felvételektől mindig a hideg ráz ki, ha látom...

Tori Amos élőfelvételének a hangsávja képekkel.

A legvégére hagytam a leglágyabb, legaltatóbb és egyben a legérzékibb verziót, Kelly Sweet-től. Egész nap tudnám hallgatni, hogy rohadjon meg...

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr201501255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.11.04. 23:27:14

Hát igen, ez a harmadik bejegyzése volt a blognak, akkoriban még a teljesség igénye nélkül gyűjtögettem a feldolgozásokat. Pár számhoz valóban elkél egy kis update. ;)
Nagyon jó ez a koncertfelvétel az Aerosmithtől, amit találtál, a Diót én is az egekbe magasztaltam anno, azonkívül meg csak az Eminem feldolgozását raktam be, úgyhogy kíváncsian hallgatom a többi jóságot. :) De csak megjelenés után ;)
süti beállítások módosítása