Somewhere Over The Rainbow hivatalosan a blog kedvence. Már írt róla Lidérc és Damian is, úgyhogy én is szeretnék mutatni belőle nektek belőle pár szépet. A dalt sokan, sok helyen énekelték már, de az instrumentális változatok kevésbé népszerűek, annak ellenére, hogy azok is nagyon jók. Én a két kedvenc hangszeremet, a gitárt és a trombitát néztem ki nektek. Ma a gitárra készült feoldolgozások kerülnek be a kicsi archívumunkba.

Kezdésnek Tommy Emanuel akusztikus gitárra írt nagyon egyedi feldolgozása.

Joe Robinson, ausztrál megasztáros, most már szóló karrierjének ösvényét taposó gitáros. Emauneléhez hasonló a stílusa, de azért tud mutatni sok újat.

Jeff Beck. Tudom, volt már, de ez tökéletesen beleillik az én kis gyűjtésembe. Nagyon nagy feketepont a kishangosítóknak >:3

Chris Impellitteri nagyszerű, élénk feldolgozása sok kezet volt kénytelen az archoz emelni, pár youtube-os felhasználó hülyesége miatt. Jimi Hendrix-től (oké, neki volt egy hasonló című száma, ő nem ér) kezdve, Slah-en, Steve Vai-on át egészen Yngwie Malmsteen-ig (Ingví Molmstín), a fél világnak tulajdonítják ezt számot. Nem lényeges, élvezzétek inkább!
A Jimi-s változatnak a legjobb a hangminősége.

Úgy tűnik az emberek a canon rock helyett találtak egy másik számot, amit büszkén feldolgozhatnak és közzétehetnek a neten. Még nincs különösebben nagy divatja, de idővel biztos lesz olyan menő ez is...

Weldon Carvalho feldolgozása nekem jobban tetszett személy szerint, mint az Impellitteri verzió. Egyedül a hangminőségre lehet panasz, de még az élvezhető kategória.

Bónusznak egy zongora előadás Keith Jarrett-től. Nem tudom, hogy a fickó autista-e (wikipédia nem említi), kegyetlenül be van lőve vagy csak ennyire nagyon élvezi amit csinál, de akkor is kicsit fura. De a zene a lényeg, nem az előadó.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr291518054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.11.22. 02:47:41

Hát igazság szerint ennek a dalnak a posztja volt az, amit untam készítés közben. Szóval bennem nem hagyott maradandó élményeket. De ez a bejegyzés jó volt. :)
süti beállítások módosítása