Karácsonyi láw szong

2009.12.27. 08:00

Mariah Carey nagyon népszerű karácsonyi dalának, az All I Want For Christmas Is You nézek utána.

1994 Decemberében adta ki a számot. Szép, erőteljes hang, ahogy tőle megszokhattuk.

Rengeteg feldolgozás készült a számhoz, a legtöbbje próbálta utánozni az ő hangját, több kevesebb sikerrel, de egyik sem nyújt nagyobb élményt az eredeti után. Ezért itt a tényleges feldolgozások lesznek.

Dave Melillo kicsit rockosabb verziója.

A Suemitsu & The Suemith nevű japán formáció feldolgozása.

A Zebrahead "pankos" verziója.

A Level 42 nem olyan rég (pár napja) tette közzé ezt a videót, mert egy rajongó kérésére feldolgozták a számot.

A szám egyetlen értékelhető magyar vonatkozása, ami a neten is elérhető, az a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjén készült felvétel.

A számot nem paródiaként, hanem inkább eszközként használta fel egy csapat, hogy egy témát fejtsenek ki. Az All I Want For Christmas Is Jews címet adták neki. Arra próbálnak rávilágítani, finom utalások helyett pofánkba tolással, hogy mennyi zsidó híresség, médiajelenség tevékenykedik karácsonykor aktívan, csak azért hogy minket lehúzzanak az évnek ebben az időszakában is.
De ez amerika, úgyhogy ne számítsunk rá, hogy komolyan veszik (pedig nem is olyan nagy hülyeség amiről szó lenne), valószínűleg csak mókázás, esetleg önirónia, hogy "haha, igen, szemetek vagyunk, de leszarjuk, gójok".
Az énekes Shannon Warne (az utánzós stílusból)

És végül a failblog által híres lett "random ázsiai buzigyerek" néven elhíreslt őstehetség előadása. Kellemes vérző fülek kitisztítását kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr541623587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása