Nem jutott eszembe olyan nóta, amivel a tavalyi buliposztot überelni lehetne, ezért ez a poszt nem a házibuli, hanem a retro hangulat jegyében fog telni. Az újév köszöntő nótánk meg nem más lesz, mint a Különös szilveszter a Generáltól.

A felvétel időpontját pontosan nem tudom, de a 70 évek második feléből lehet. A Generál együttes felállása: mikrofonnál Horváth Charlie, Robert Plant fizimiskával, a gitáron meg maga Tátrai Tibusz játszik. Basszusgitár Novai Gábor, billentyűs Várkonyi Mátyás, a dobnál Solti János, tehát egy szupergrouppal van dolgunk. Aranyos kis tinglitangli muzsika:

 


szólj hozzá: Generál - Különös szilveszter

 

A leghíresebb verziót Cserháti Zsuzsa énekelte, 1979-ben. Az egyik legjobb hangú magyar énekesnő volt. RIP

 

Aztán az előző két verzió gyermeke: Charlie és Cserháti duettje. 

 

És egy számomra meglepetés, Szinetár Dóra és Malek Andrea egy 90-es évek elei szilveszteri, tv-s felvétele. Szinetár itt még milyen kicsi, korban is, meg magasságban is Malek Andrea mellett. :) Aranyos felvétel, ilyen trapéznadrágot is ritkán látni manapság.

 

 

 

 

BÚÉK!

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr91636176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.01.01. 10:10:45

Örömökben és beteljesült vágyakban gazdag Boldog új évet mindenkinek!!!

megmondomatutit 2010.01.16. 23:28:34

1977 nyara, Metronóm '77 elnevezésű táncdalfesztivál. A doboknál nem Solti, hanem Póta András ült. (Solti is dobolt itt, ráadásul Pótával együtt!, de épp annak az évnek az elején csábitották az LGT-be.)

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.01.17. 11:33:33

@megmondomatutit: Megmondtad a tutit. Köszi a pontosítást. Ezek szerint csak kicsit tévedtem. :)
süti beállítások módosítása