Béci kedvencei rovat :)

2010.01.28. 13:20

Nemrég hallottam, amint a kollegák egy régi szintipop sláger csattogósmetál feldolgozását hallgatják. Mint kiderült az eredetit keresve bukkantak erre a gyöngyszemre, nem is sejtvén micsoda nagyszerű példányt találtak gyűjteményemhez. No most itt van nekünk a Dead Or Alive és a dal amivel berobbantak a köztudatba, a You Spin Me Round (Like a Record) és persze feldolgozásai.
Ajánlom ezt a bejegyzést Bélának, aki nagyon ropta erre a számra annak idején a diszkóklubban. ;) Katt a tovább gombra...

Az eredeti sláger 1985-ben jelent meg az együttes Youthquacke albumán, illetve egy évvel előtte kislemezen. A zene egy könnyen megjegyezhető, jól eltalált refrénű nóta. Olyan fajta ami beleeszi magát a fejbe, ha akarod, ha nem, és évek múltán is emlékszel rá. Nade most térjünk rá egyből a klipre mert az valami hihetetlenül bizarr. :D

 Az énekes már akkor elkezdte járni a transzvesztiták ösvényét (később nővé is varratta magát), elég érdekes ruhákban és sminkben jelenik meg, főleg ez a "kalóz" szemfedő minek... mellette a kollegái egész konszolidáltan néznek ki. (de csak mellette) Ám mégsem a  kinézet a legviccesebb ebben a klipben, hanem a mozgás. Nemkicsit nőies a tánc, de legalább nem ismétli önmagát, mindig talál valami új mozdulatot amin kifakad belőlem a röhögés. Nem bírtam visszatartani, én végighahotáztam az egész klippet, pedig az ujjával egyszer meg is fenyegetett, hogy ne tegyem. A társainak kisebb szerep jutott, ők körbe vannak tekerve szigetelőszalaggal, aztán forognak. Igaz én kicsit keveslem a szigszallagot, szakemberként mondom a szigetelőszalag az egyik legfontosabb, legsokoldalúbb eszköz a világon. Lassan a biciklimet is csak az tartja össze. No lessük meg ezt a csodát:

 

És most az überfrankó feldolgozása jön a dalnak, és most egy kicsit le is lövöm sajnos előre a poént. A feldolgozást a Dope nevű amerikai industrial metál zenekar készítette. Egy tréfás kedvű youtubefelhasználó egy videót készített amin a zene alá vágott Britney Spears kliprészleteket és felrakta mintha Britney csinálta volna a feldolgozást, így tréfálva meg a gyanútlan nézőket. Nemkis forgalmat sikerült vele generálnia, nézzétek csak a statisztikákat. :)
Maga a dal kicsit hasonlít Manson stílusához, az énekes hangja is. Sokan összekeverték vele, és Marylin Mansonnek tulajdonították a nótát. Nem a kedvencem az industrial, de ez a nóta most nagyon üt, főleg ezzel a Britney-s klippel, nagyon eltalálta valaki. 1999-es  Felons and Revolutionaries bemutatkozó lemezükön találjátok. Egy évre rá kislemezen is kiadták.

 

Híres feldolgozásnak itt van Jessica Simpson dance-pop verziója. A Puplic Affair lemezén jelent meg 2006-ban. Szerintem a zene és az ének is minősíthetetlenül rossz, de azért bemutatom, hátha van érdeklődő.

 

A Ten Masked Man angol feldolgozásegyüttes már többször szerepelt a blogon. Ők death metál feldolgozásokat csinálnak, szóval széthörögnek mindent. Ezt a dalt sem kímélték, a 2000-ben megjelent Return of the Ten Masked Men lemezükön a húrokba is csapnak, és el is zúzzák nekünk a nótát. A Dope verziója után ez egy kicsit lapos volt nekem.

 

Megint egy dance változat. A belga Danzel-től. Ugye a műfaj elég távol áll tőlem, ezért nem is minősíteném, az biztos, hogy Jassica Simpson verziójánál jobb. (annál minden jobb) 2008-ban kiadott Unlocked albumán foglal helyet. A klip kicsit gagyi, de az alapötlete poénos.

 

A Gemini Five egy svéd glam metál zenekar. 2003-ban a saját hazájukban nagyot robbantak a You spin me round feldolgozásukkal. A Babylon Rockets lemezen keresendő feldolgozás könnyed kis glam rock, nem bonyolították túl, elég slágeresre írták. Szerintem lehetne ütősebb is, azért még fröccsel elmegy.

 

Itt van mégegy diumdisu, Gigi D'Agustino elgondolása a 2000-es "Tecno Fes Vol. 2" cd-ről.

 

Rég volt Alvin and The Chipmunks verzió, a "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel: Original Motion Picture Soundtrack" albumról, ha valaki hiányolná eme csodákat:

 

Szintén egy industrial metál változat, méghozzá '98-ból. Az Uranium 235 olyan hangzást alakított ki, ami miatt nem szeretem az ipari metált. Tehát ez a feldolgozás nem igazán tetszik. Legalább valaki alávágta az eredeti klippet, lehet megint jókat kuncogni. A Cultural Minority lemezen szerepel.

 

Newton Faulkner akusztikus verziója, marhanagy, tessék megnézni, kár hogy rövid:

 

Végül az eredeti előadó 2003-mas újrakiadása, nem üti meg a szintet, ezért került ide a cikk végére: 

 

Meg van még egy rahedli remix meg diumdisu, aki keres, az talál...

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr891699645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbking 2010.01.28. 15:05:50

Gigi bácsit ismertem. Az tetszik is, amellett a Dope meg a Ten Masked Man is jó

Valdislav 2010.01.28. 15:06:42

ÁÁÁú áááúúú és áááúúúú!! Már az eredeti felvétel is sokkolt hát még az utolsó változat!! A rockos verziók elmennek főleg a maszked men tetszett meg az akusztikus gitáros de ezek a tuc.tuc feldolgozások kicsit kiverték a biztosítékomat :S Megyek is vissza metál kezelésre :P Am jó lett a post!!
süti beállítások módosítása