Amerre a vadrózsák nőnek.

2010.01.30. 23:00

1995-ben jelent meg Nick Cave és Kylie Minogue gyönyörű duettje, mely ballada egy halálos szerelemről. A dalt a Gregorian dolgozta fel. A címe pediglen Where The Wild Roses Grow.

A ballada a Nick Cave and the Bad Seeds egyik nagylemezén, a '96-os Murder Ballads-on jelent meg, de egy évvel korábban tárták a nyilvánosság elé külön kislemezen. Nagyon szép ez a zene ami a háttérben megy, Nick Cave hangját nagyon bírom, jó mély. De érdekes módon Kylie Minogue is jól teljesít. A klip is pazar lett, úgyhogy nézzük meg nyomban:

 

A Gregorian feldolgozása 2004-ben jelent meg a The Dark Side lemezükön. Igazság szerint ez a lassú, melankolikus tempó az eredetiben bejött, ez a feldolgozás viszont unalmas. Nem tetszik a gregorián kórus sem. Ejnye. A hölgy hangja viszont jó, a yT-os felirattal ellentétben biztos vagyok benne, hogy ez nem Minogue. A zene közben viszont nézhetünk csinos, festett női idomokat.

 

És édekességként egy orosz zenekar, a Seducer's Embrace death metal feldolgozása. A zene maradt lassú, csak átírták elektromos gitárra, aztán uccu neki mehet is a zúzás, amire lehet duettben hörögni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr81716036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.02.01. 10:41:54

Juj... Első verzió szódával vagy a nem létező kedvesemmel még elment volna...A gregorian éneket alapból szeretem de ez tényleg igen gyenge volt...A death metálos meg inkább röhejes:D De az én véleményemre úgy se adunk mivel begyöpösödött rocker vok:D
süti beállítások módosítása