Laza kis nóta következik, kemény feldolgozásokkal. A Led Zeppelin-től az Out On The Tiles.

 

A dal 1970-ben jelent meg a Led Zeppelin III-on. Tipikus Zeppelin nóta, a keményebb fajtából, talán épp ezért csak heavy metál zenekarokat ihletett meg, mint ahogy azt később látni fogjuk. (Bár csak a felét se találtam meg a feldolgozásoknak, mint amiről a neten írnak.) Nagyon bírom a refrén dallamát.

 

A Toxik igényes trash metál feldolgozást készített 1989-ben. Egy nemcsak zúzást vittek bele, hanem egész technikás elemeket is. A Think This lemezen találjátok. Nekem egész bejövős.

 

Megadeth 2007-ben kiadott United Abominations lemezére alkotta bónusz dalként a saját verzióját. A hangzás 'deth-es, de nekem mégse tetszik ez változat, valahogy számomra idegennek hangzik ez a 'dethtől. Viszont a gitárszóló a végén egész faja, a Kashmir főmotivumávalfejezik be.

 

Végül a Blind Melone vátozata. Az énekes stílusa eléggé hasonlít az eredetire. A hangzás is tetszik, kicsit több saját ötlet is lehetne benne, de egész jó. A 95-ös Encomium: A Tribute to Led Zeppelin feldolgozásos kiadványon foglal helyet,

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr531727999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jordán negatív 2010.02.27. 17:27:02

Szerintem fasza a Megadeth verzioja, bar tenyleg nem az o stilusuk. :)
süti beállítások módosítása