Szinti metál

2010.02.09. 20:38

A cím félrevezet, most nem egy "fémzene" alapműről lesz szó, hanem egy korai szintipop- elektronikus industrial alkotásról. Ez pedig Gery Numan - Metal című száma. Igazából metálmentes, részemről mazoista poszt. :( De néha áldozni kell az elfogulatlanság jegyében. :)

A dal 1979-ben jelent meg a The Pleasure Principle lemezen. Pröntyögős zene, minimalista zene. Kapunk mellé egy trafóházas, Tesla tekercses klipet, amin jól megfigyelhetjük a kerámia szigetelést. A klip nekem való, a dal kevésbé.

 

A Nine Inch Nails 2000-ben dolgozta fel a Things Falling Apart lemezére. A dal erősen elektronikus industrial stílusú, cserébe sokkal összetettebb az eredetinél. A végén még egy gitár is bekapcsolódik.

 

A White Lead az előzőnél egyszerűbb, zörgős industrial próbálkozása.

 

Az Alaster verziója az előzőek szellemében, csak kicsit komorabb, sötétebb hangzással.

 

Végül egy, a sok számomra hallgathatatlan remixből:

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr621743846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása