Tool - Lateralus

2010.03.02. 06:00

Hurrá, megint aktív vagyok, most már hivatalosan is. Ezért egy igazi csemegét hoztam nektek az alternatív metál picit zavaros, de végtelenül szeretnivaló mezejéről, a Tool-tól a Lateralus című számot, amit a Lateralus nevű albumukon adtak ki.

A dalszöveg elég zavaros, nem igazán érthető, de ez a videó nagyon jól elmagyarázza milyen jelenségre épül a dalszöveg és a zene felépítése egyaránt. Érdemes elgondolkozni az ehhez hasonlókon, különösen a zenéléssel foglalkozóknak.
(angol tudás erősen ajánlott)
 

Az együttes nagyon ritkán koncertezik, ezért még ez a viszonylag rossz minőségű felvétel is ritkaság számba megy.

A szám nem egyszerű és nem is könnyen fogyasztható, így nem készült túl sok feldolgozása. Azonban ez az úriember egy zongorával és a hangjával egy nagyon faszagányos feldolgozást hozott össze, ráadásul nem is egyenként vette fel, jó stúdiózenész módjára, hanem élőben. Riszpekt!

Ha már szóba került a stúdió, ez a youtuber egy egész korrekt énekes hangfelvételt készített. Sajnos egy-két helyen hamis, de még az élvezhető kategória...

És az abszolút kedvenc, a 8-bites verzió.

(megesküdnék, hogy hallottam pár oda nem illiő gombára-ugrás-hangeffektet...)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr141801354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2010.03.19. 16:14:16

Nem egészen a szívem csücske, de mindenképp érdekes megvalósítás vonósnégyessel:
www.youtube.com/watch?v=HZmFpmUgQMU
süti beállítások módosítása