Madonna - Frozen Update!

2010.03.03. 07:00

Abban a megtiszteltetésben részesült a blog, hogy hazánk egyik legtehetségesebb zenekarának, a Wendigo-nak basszusgitárosa, Rob keresett fel, hogy ajánlja Madonna, Frozen című számának Wendigosított változatát. Az eredeti dal feldolgozásait már bemutattam egy évvel ezelőtt, (te jó ég, mintha tegnap lett volna, hogy telik az idő) kicsit később jelent meg a Wendigo verziója, így akkor lemaradt. Külön öröm, hogy egy másik hazai zenekar, a Nevergreen is kijött azóta egy Frozen újraértelmezéssel. Találtam még pár külföldi zenekart is, akik annak idején kimaradtak, úgyhogy most hallgassuk meg őket izibe! Részletek a tovább gombra kattintva!

A Wendigo változata nagyon bejött. Metál köntösbe bújtatták a számot, de azért megtartottak valamit a dal eredeti hangulatából. BZ-nek nagyon jó hangja van, szerencsére a zene is nagyszerű lett, öröm hallgatni. Egyedül a közepén lévő lassú, doomos zúzás az ami nem annyira az én világom, viszont nagyon tetszik, ahogy a végén kijönnek ebből a belassulásból és visszatérünk a refrénhez. A dal a zenekar honlapjáról ingyenesen letölthető, mint ahogy a kiváló Audio Leash lemezük is, azt is csak ajánlani tudom. (De nem azon a lemezen van rajta a Frozen, még mielőtt valaki félreérti)

http://www.wendigo.hu/h_letoltes.php

Egy kedves feltöltő viszont felrakta youtube-ra is, úgyhogy a lusták nyomjanak egy play-t a beágyazott tecső ablakon, és utána töltsék le. (A rest kétszer fárad... :D)

 

A neves hazai gótikus-doom metál zenekar a Nevergreen is elkészítette a saját képére formált verzióját a 2009-es Új Birodalom lemezére. Sikerült teljesen nevergreenesíteni a nótát, igaz nem teljesen az én világom a műfaj, de tetszik Bob mély hangja és a háttérvokál. Szerintem az eredeti hangulatból is átemeltek valamit. A nótához videoklipet is forgattak, mely nem is olyan rég, januárban jelent meg.

 

Meglepetés volt számomra a görög W.E.B. zenekar átirata. Akik a kezdetek óta követnek, tudhatják, mikor elkezdtem a blogolást még ki nem állhattam a hörgős börgős zenéket. Mostanában viszont egyre több ilyen alkotásról veszem észre azt, hogy jééé ez tetszik. Így vagyok ezzel a W.E.B. féle Frozennel is. A hörgés ellenére nekem bejött. Ötletes még a férfi-női duett rész is. A zene is fogós, végén a gitárszóló is bejött. Az eredeti dal hangulatát a női ének alatti részek hozzák vissza, amúgy teljesen elüt attól. Hogy ez jó vagy rossz, ki-ki döntse el maga. A 2003-mas demójukon szerepel.

 

A krakkói Thy Disease is elkészítette a maga verzióját. Lengyel barátaink death metallal készültek. Ez a verzió első pillanatban nem tetszett, a zene még elmegy, gyors és zúzós, viszont a hörgés itt nagyon nem jött be, ami viszont megmentette a szememben, az a női énekes betét, az nagyon jól sikerült. Szerencsére elég sokat énekel a hölgy tehát összességében bejövős lett ez is. A 2001-es Devilish Act of Creation nagylemezükön található.

 

Ha kizúztuk magunkat, jöjjön az ukrán pop/rock csapat a NoraLasso. a trió egy elektonikus - rock keveréket prezentál nekünk. Az előzőek után egy kicsit más világba csöppenünk. Érdekes, hogy nincs gitárusuk, a "villanygitár" részek magnóról mennek, mondjuk ezekből úgysincs sok. A srácok a dob-basszus alapra prüntyögős számítógépzenét irányvonalon indultak el.

 

Az Acoustic Box egy brazil amatőr zenekar, de egy nagyon érdekes akusztikus feldolgozást mutatnak be nekünk. Van benne a gitár és a dob mellett nagybőgő meg tangóharmónika, meg amit akarsz. 2006-os felvétel.

 

A finn Corruption Inc. tömény heavy/trash metált tol az arcunkba. 2003-ben vették fel és a második, Unbroken című lemezükre tették rá.

 

Remgeteg amatőr zenekar is játsza a saját verzióját, úgyhogy nézelődjetek, keresgéljetek, aztán ha valami jót találtok, osszátok meg velünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr431803925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göme 2010.03.03. 08:10:20

Na így múlik el a világ dicsősége...

Valdislav 2010.03.03. 09:21:48

wow. mai első három helyezett feldolgozás pont jó sorrendben van kirakva :D

Amerigo B · http://magyardal.blog.hu 2010.03.03. 16:31:50

Wendigo kellemes meglepetés a számomra. Gyarapítom a letöltők táborát!

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.03.08. 13:00:58

hohóó micsoda feldolgozások.
Wendigo: jó lett, újragondolt verzió zeneileg hála égnek, bár ha nem haragszatok srácok, a saját munkáitok ennél ezerszer jobbak. az Audio Leash-t letöltöttem, meghallgattam többször is, hibátlan.
W.E.B. uncsi
Thy Disease jajj csak ne hörögnének olyan csúnyán :) egyébként jó hangszerelés, jó a női betét tényleg.
az akusztikus cucc nagyon bejött, pedig az mindig gyanús ha vmiben harmónika van.. de bejött.
süti beállítások módosítása