Andy Rehfeldt egy amerikai dalszerző, gitáros, ám számunkra nem ez az érdekes. Van egy mókás hobbija...  De mielőtt elárulom mi az, hallgassunk egy kis zenét a tovább gombra kattintva ;)

Hallgassuk meg először a Jonas Brothers dalát, a Paranoidot. Előbb egy figyelmeztetés: Ez nem a régi Black sabbath nóta feldolgozása, ez egy teljesen új dal, köze nincs hozzá! Ejj így már látom le is lankadt az érdeklődés. Azért vegyünk erőt magunkon és legalább hallgassunk bele. A dal maga 2009-es és a Lines, Vines and Trying Times lemezükön jelent meg.

 

És most jön a képbe ez a bizonyos Andy Rehfeldt. Hallgassuk meg, ő hogy képzeli a dalt.

 

Nekem baromira bejött, a zene is korrekt, hozza a death metál sötét, komor, nyomasztó hangulatát, de a video is nagyon jól van alávágva, mintha tényleg ők hörögnének, így a képet is nézve sokkal nagyobb élény ez a sátáni hörgés, megmosolyogtat.


Visszatérve Andy Rehfeldt-re, már elárulhatom a hobbija a kertészkedés dalok áthangszerelése más műfajjá. Itt van például még egy popszám, Lady Gaga, Pokerface-je a (erről majd egy külön bejegyzésben bővebben, mert van még hozzá feldolgozás) amiből az úriember egy vidám polka nótát kreált, a közepén némi zúzós rockkal és az eredeti éneket meghagyta. A dal címe át lett keresztelve Polkaface-re. Marhanagy.

 

Ám az úriember nemcsak rockosít. A folyamat visszafele is működik, tehát brutál metál nótákból készít Disney rádióbarát dalokat. Nézzünk innen is példát:

A Cannibal Corpse játsza azt a zenét, amit arra tartok, hogy ha rávisz a szükség, idegesíteni lehessen vele másokat. Bár az eddigi tapasztalatok azt mutatták, én bírtam rövidebb ideig, és pár perc után magam vettem ki a lejátszóból. A Hammer Smashed Face is egy vérbeli hörgős zúzós, de van ennél brutálabb is. 1993-ban jelent meg az azonos című lemezen.

 

Viszont Andy verziójában már bárki végighallgathatja, így eljut hozzá a szöveg mélyenszántó gondolata. Nagy találmány.

 

Rengeteg feldolgozása van, a legkülönbözőbb különböző sítulsokban alkot. (Reggae, death metal, jazz, stb...) És mindig az eredetitől legtávolabb álló műfajban dolgozza fel az adott alkotást. Szeretjük. Rengeteget fog ezentúl szerepelni a blogon, de addig is közreadom a youtube csatornáját, szemezgessetek.

https://www.youtube.com/user/AndyRehfeldt

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr981915765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.04.13. 14:28:42

Hát ez az ember beteg! De jól csinálja amit csinál. Néhány alkotás tényleg sokkal hallgathatóbb, bár Lady Gaga-t még így is max csak nézni jó, Cannibal Corpse meg még így csak eszetlen rugkapálás. Ezer bocsánat a rajongóktól....

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.04.14. 14:32:23

jesszus komolyan.. hát hihetetlen ember lehet :) tipikusan az akit szívesen megismernék. látszik h otthon van több zenei stílusban. utoljára ennyire szerintem a The Baseballs munkássága tetszett, de ők meg mindent egy stílusba ültetnek át, ez a fickó van amit rockosít van amit poposít ill polkásít :D a death metal cucc akkorse jön be bocsi, de hát az eredeti se egy nagy eresztés ugyi (a klipje különösen borzalmas meg egyébkéntis óóó ne már megint egy fiúbanda, Lady Gaga cuccon jót nevettem, aranyos :) a Cannibal Corpse esetében pedig egyet kell h értsek Konczival méghozzá jó mélyen. az egy semmi, egy káosz. és ebben az esetben a feldolgozás se hozta meg a kedvemet. még dolgozhatott volna rajta picit. de lehet h tényleg a számmal van a probléma.
süti beállítások módosítása