Nyugi van

2010.04.17. 23:00

Megint a '80-as évek szintipopja van terítéken, a Frankie Goes to Hollywood dala, a Relax és feldolgozásai következnek a hajtás után.

A dal 1984-ben jelent meg a Welcome to the Pleasuredome lemezükön. Megjelenése után több slágerlistát vezetett, köztük az angol és német listákat is. Valóban egy jól sikerült ötvözete a dance és a new wave műfajoknak, bármennyire is távol áll tőlem a stílus. A dalhoz készült először egy botrányos klip is, amit több tévécsatornáról kipurgáltak. Többek között a BBC csatornáin is teljesen betiltották. Az ominózus klipben egy orgiának lehetünk tanúi a Kék-Osztriga Bárban, és még szegény Sír-Kán-t is bántják. Nem csodálom, hogy betiltották.

 

A banda kénytelen volt egy másik videoklipet is készíteni, kisebb költségű, egyszerűbb, de nézhetőbb. Ötletes ez a játék a fényekkel.

 

A Powerman 5000-nek nagy szerencséje volt, mert a Zoolander című film számára szállítottak egy populárisabb industrial metal stílusú Relax feldolgozást 2001-ben. A dalhoz készítettek egy filmjelenetbevágós, pózolós videót, amit most mi meg is tekintünk. Jah, és az énekes Rob Zombie kisöccse. Már ha valakinek mond ez valamit rajtam kívül.

 

Egész jó modern metál muzsikát alkotott az eredetiből a francia One-Way Mirror is. Őki a 2008-ban megjelent, a zenekar nevét viselő (eponym) lemezükre pakolták rá a nótát. Lendületes nóta, tetszik a háttérprüntyögés is, meg hogy kihagyták a hörgést, pedig metalcore banda.

 

2008-ban érte egy kis atrocitás is a dalt, ugyanis feldolgozta a német Atrocity. A blogon visszatérő vendég, a Werk 80 II lemezen található. Igazán zúzós, kicsit hörgős darab lett. De van némi nagyzenekari sample és gitárszóló is benne, ezek sokat dobnak rajta. Összességében tetszik a stílusuk, előbb utóbb az album összes dala felkerül, mert szeretem nézni ezt a borítót. :)

 

És most egy elektronikus industrial tétellel folytatjuk. Az alkotó az ¡Laughing Us!  formáció. Ők még 1998-ben alakították át a dalt. Vannak benne jó ötletek, de az örökös diumdiumdium-tól hülyét kapok. Nekem nem tetszett.

 

Ajjajj, ha az előző idegesített, akkor erre nem is tudom mit mondjak. Inkább semmit, úgy a fair. A Brooklyn Bounce tuctucol.

 

Most egy kicsit lágyabb vizekre evezünk. A Dynamo's Rhythm Aces kedves kis bluegrass, jazz előadása. Albumon is kiadták 1999-ben, méghozzá a Somebody's Gonna Have to Tell the King He's Naked címűn tárták a nagyérdemű elé.

 

Szintén industrial műfajban utazik Kevorkian Death Cycle. Zeneileg nem tetszik annyira, bár egész érdekes, az elektronikus industrial és az industrial metál műfajok határát súrolják. Ezen a zenei alapon szólal meg az énekes gonosz, ipari metálhoz illő hangja. 2001-ben jelent meg kislemezen, a zenekar myspace oldalán meg tudjátok hallgatni.

http://www.myspace.com/53709135

 

A 2004-ben megjelent alternatív rock Dandy Warhols féle feldolgozásba sajnos csak belehallgathatunk, nem találtam más (streaming) verziót . :(
Ez alapján meg nemtom, nem valami bizalomgerjesztő.

www.last.fm/music/The+Dandy+Warhols/Come+on+Feel+the+Dandy+Warhols

 

Sajnos a Richard Cheese and Lounge Against the Machine féle lounge verzióból még ennyit se találtam. Hátha valaki sikerrel jár, akkor azon nyomban kommenteljen.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr51930578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása