Akácfa sétány 22

2010.04.20. 06:00

Megint azoknak a metál arcoknak fogok kedvezni, akik már nagyban a szigetes Iron Maiden bulira készülnek. Kis kedvcsinálónak gyűjtöttem össze, a 22 Acacia Avenue feldolgozásait. A Dream Theater és a Dark Tranquillity nyúlt hozzá a nótához.

Az eredeti nóta 1982-ben jelent meg a Number of the Beast lemezen. A dalszöveg szerint Bruce egy hölgyet próbál lebeszélni az ősi foglalkozás űzéséről. Ha belegondolunk, manapság talán még aktuálisabb a szöveg. A zene persze brutál jól, (elfogult vagyok) Bruce is hatalmasat énekel benne, szóval kiváló szám. Hallgassuk is meg.

Albumverzsön:

 

Koncertverzsön '82-ből, táncosnővel illusztrálva Charlotte történetét.

 

A Dream Theater egy koncerten rögzítette a teljes Number of The Beast lemezt, és egy hivatalos bootleg formájában kiadta 2005-ben. Amiben különbözik az eredetitől, hogy az egyik gitárszólót Jordan Rudess játsza szintetizátoron vagy valamelyik különleges játékszerén. (én az utóbbira tippelek)

 

A nevéhez hűen a Dark Tranquillity egy kegyetlen, sötét feldolgozást készített, tele hörgéssel. Ne csodálkozzunk ezen, hisz a zenekar melodic death metalban utazik. Nagyon gonosz hangja van az énekesnek, számomra túl dúrva már, viszont cserébe elrugaszkodtak az eredetitől, teljesen más szemszögből halljuk a dalt. 2005-ben jelent meg a Gallery lemezük újrakiadásán.

 

Végül egy most talált gyöngyszem, a dal MIDI-ben. Azért tetszik, mert jelentős retro hangulata van, mintha a régi jó Sega Mega Drive II-m ből szólna. Régi telefonokra jó csengőhangnak. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr331936108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása