Long live Rock And Roll énekelte Ronnie James Dio a Rainbow zenekarban. Dio rengetegett tett azért, hogy a rock tényleg örökké éljen, ezért ajánlom ezt a bejegyzést az ő emlékének. Igaz, senki sem érhet a nyomába, de azért hallgassuk meg, mások hogyan dolgozták fel ezt a számot.

Az eredeti dal 1977-ben jelent meg az azonos című Rainbow lemezen. Vérbeli hard rock nóta némi rock&roll hangulattal. Kaptok tőlem albumverzsönt:

 

Egy élő felvétel 1977-ből, hosszú közönségénekeltetős résszel:

 

A Steel Dragon egy kitalált együttes a 2001-es Rockstar című filmben, viszont valódi zenészek játszották, egy igazi szupercsapat: Zakk Wilde gitározik, Jason Bonham dobol,  Jeff Pilson a basszeros, Miljenko Matijevic meg énekel. Rendesen oda is teszik magukat ebben a heavy metál verzióban, kezd érdekelni a film.

 

A Gamma Ray szintén elkészítette a maga verzióját, 1999-ben került fel a Powerplant nagylemezükre. Nekem tetszett ez is, Kai Hansen gitárszólója adja az ívet.

 

A szerb rockerek, a Kraljevski apartman csapata 1997-ben adta ki a dal anyanyelvükön szólaló változatát, a debütáló, Long Live Rock 'n' Roll névre keresztelt lemezükön.

 

A sokk rock csapat Lizzy Borden is elő szokta adni koncerteken, kár, hogy rossz minőségű a felvétel, de azért még hallgatható:

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr382024145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.05.23. 09:04:33

Nyugodjon Békében! Óriási veszteség ez a rock zenének :'(
süti beállítások módosítása