A változás szele

2010.05.25. 06:00

A Scorpions 1990-es rockballadája, amit Berlini Fal ledöntése és a Szovjet Unió bukásának örömére írtak, a Wind of Change. Ez az együttes és a német könnyűzene történelem legsikeresebb dala, de azért a számok népszerűségéhez hozzájárult az is, hogy 5 albumon is kiadták különböző verzióit. A tovább után ezeket nézhetitek meg.

Az eredeti 1990-ből

Egy akusztikus verzió 2001-ből

2001-ben a világ egyik legelismertebb nagyzenekarával, a Berlini Filharmónikusokkal. Ez egy nagyszerű koncert volt, ha meg akarjátok venni, akkor "Moment of Glory" néven keressétek!

Számomra még mind a mai napig tisztázatlan, hogy miért angolul éneklik a számaikat. Tudom, nem tudtak volna ilyen könnyen betörni a külföldi közönségekhez, de szerintem az anyanyelvükön, németül is eladhatóak lettek volna. Miért mondom ezt, mert a dalhoz készítetek még két nyelven egy feldolgozást, amelyek közül egy se német. Egy nagy feketepont jár nekik, akármennyire is szeretem őket.

De van itt orosz

és spanyol nyelvű verzió, hogy elérjen mindenkit a CCCCSSSSÉÉÉÉÉNNNNDDDDZZZZSSSS!!

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr892023692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.01. 19:49:15

Azért becsületükre legyen mondva, impozánsak voltak 89-ben Moszkvában. Ruszkik azóta is döglenek értük.
süti beállítások módosítása