Portal Főcímdal: Still Alive

2010.06.23. 06:00

Szörfösök himnusza után itt van a kockák Himnuszának is titulált Still Alive című dal, ami a 2007-es Portal nevű játék betétdalaként lett híres.

Itt a játék stáblistája a dallal.

A dalt a fejlesztő Valve stúdió kérésére Johnathan Coulton írta és a fenti verzióban Ellen McLain énekelte el. De Coulton is készített hozzá egy énekes produkciót, amihez egy Worold of Warcraftos videót pakolt össze. Talán onnan az ötlet, hogy egy élőhalottról szól a videó, aki nyugodtan mondhatja magáról, hogy "I'm still alive".

Coulton adja elő gitárral

Coulton és Felicia Day egy koncerten

A dalt a világon gyakorlatilag minden rajongó feldolgozta saját tudásának megfelelően, úgyhogy lett volna miből válogatnom, de sajnos a nagyja nem valami jó. Ezért kiteszek ide pár szerencsésebben sikerült produkciót. Ha többet akartok, ajánlom ezt a honlapot: www.youtube.com
A kedvencem talán a Black Sheep Rebellion nevű amatőr zenekar (?) produkciója. Só- és borstartó FTW!!!

Az XMark nevű youtuber punk verziója

Acapella

Egy Sveta nevű hölgyike egy popszámot csinált a dalból pár szó kicserélésével. Nekem jobban tetszett az eredeti, bizarr szöveg. Faszt. EZ a bizarr, az jó volt.
A videó címében azért van a "Rock Band cover" kifejezés, mert a Rock Band nevű játékban is kiadták utólag a játékot. Úgy látszik ő csak arról hallott :P

Ezen jót röhögtem. A gyerek nem vállalja az arcát, de azért mindenképpen meg akarja osztani a világgal a produkcióját. De legalább az elején figyelmeztet, hogy ezt ne próbáljuk ki műanyag szatyorral :D

Egy nagyzenekari feldolgozás a University of Maryland's Gamer Symphony Orchestra (UMGSO)-tól. Az énekes lány lehetet volna jobb is, de még elmegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr582096414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabir2 2010.06.24. 18:21:36

Szóval ez az a bizonyos Still alive. Komolyan mondom, ezt eddig nem tudtam, pedig magam is kocka vagyok, de nem játszottam a Portallal, mert a fos laptopon, amit most használok biztos nem futna, a rendes gépem pedig... ehh, erről inkább nem is írnék semmit, moderálni kéne a kocsma szókincs használata miatt. Ettől függetlenül nem először hallom, egyszer az angol órán ezt hallgattuk, meg még különféle stream-eken, YouTube videókban beteszik háttérzenének(még mindig jobb, ha valami 1000-szer használt Linkin Park számot tennének be, már nem azért).
süti beállítások módosítása