The Green Manalishi Update

2010.06.27. 23:49

Még  a blog életének első napjaiban készítettem egy bejegyzést a nagyszerű Fleetwood Mac dalról, a "The Green Manalishi (With the Two-Prong Crown)"-ról és annak mégkiválóbb Judas Priest-es feldolgozásáról, mivel akkor még nem néztem utána a dolgoknak, kimaradt a többi előadó, amit most pótolok.

Az eredeti bejegyzést itt találjátok:

http://feldolgozasalatt.blog.hu/2009/01/05/zold_manalishi

Az újakhoz kattints a továbbra:

 

Kezdjük Arthur Brown munkájával, mikor az elején meghallottam a sikítást, éreztem ez is egy szuper feldolgozás lesz, nem csalódtam. Arthur hangja egész jó, de a zenészek is beleadnak mindent. A hangzás keményebb, mint az eredeti "pszichodelikus blues", inkább hard rocknak mondanám, mint metálnak és fúvós hangszerek is színesítik. 1997-ben adták ki a Rattlesnake Guitar: The Music of Peter Green tribute lemezen.

 

A Therion a Judas Priest verziót vette alapul, viszont itt mély az énekes hangja, ennek ellenére nem marad ki a végén az óóóózás, azért nem egy Halford, de elmegy. A 2002-es  A Tribute To The Priest feldolgozás lemezen kell keresni.

download mp3 albums | therion - green manalishi

A következő versenyző a Melvins alkotása. Szintén elvont, beszívott muzsikát adnak elő, mint az eredeti Fleetwood Mac. De annál is lassabb, a hangzás meg Stooner-Doom metál. Összességében jóság ez is. 1999-ben került a boltok polcaira, a The_Maggot című lemezen.

Végül egy akusztikus trió: Ian Parker, Chris Eaton, Steve Amadeo. A dalunk előtt egy másikat is eljátszanak, ne lepődjön meg senki.  a 2005-ös koncertlemezükön, a Whilst the Wind-en található.

A korai években a Corrosion of Conformity is játszotta koncerteken, az alábbi felvételen is elnyomják a vége felé. Bár elég nagy káosz az egész. Remélem ennél élvezhetőbb verziót adtak ki az első, Eye For An Eye lemezükön.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr662114799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása