Ez a méreg nem a cián.

2010.06.29. 20:44

Jujujj! Megmérgezte a blogot Britney Spears! De sebaj, az ellenméreg a továbbra kattintva elérhető.

Britney kisasszony még fénykorában, 2003-ban megjelent In the Zone lemezén található egyik electropop sikere a Toxic. Grammy díjat is nyert 2005-ben, (még egy indok, miért nem ér semmit számomra a díj;) )Nincs sok közöm a műfajához, ezért nem is fogom a sárba döngölni, de pár dolog mellett azért nem mehetek el szó nélkül. A suttogva éneklés nem egyenlő a buja énekléssel, bármennyire is azt gondolja Britney. A zene pedig elektronikus alapra 1-1 darab gitár és nagyzenekari sample határozott időközönként bevágva. No mindegy, úgyse nekem készült. Viszont gyártottak hozzá egy sztori központú, nagy költségvetésű klippet, abból az időből, mikor még Britney tényleg szexi volt. Alternatív youtube link.

 

 

 

A feldolgozást, amiért elkezdtem a bejegyzés írását, Versaemerge követte el. Ők egy akusztikus verziót készítettek, férfi női duettel. a lánynak nagyon tetszik a hangja, az ürgének viszont elég vékonyka, de ő szerencsére keveset énekel. Csoda mit lehet kezdeni egy szál gitárral és egy jó hanggal egy átlagos popslágerből. Azért érzitek a minőségi ugrást?!

 

 A Static Lullaby videoklipjénél azt hittem az első másodpercben, hogy egy Britney klippet vágtak be, ugyanis több csajt szerepeltetnek benne Britneynek öltözve, akik hasonlítanak a popdívára. A hasonlít itt most azt jelenti, hasonlít - távolról, sötétben és ködben. A zene nekem nagyon bejött, maga a klip is szimpatikus, semmi felesleges keménykedés, a srácok teljesen hétköznapian vannak öltözve. A nótáról is azt hittem eleinte, hogy egy alternatív rock darab, de aztán előkerül a hörgés is, a gitár is bekeményít, ez bizony metalcore. (Ezért aki meg akar lepődni, az ne olvassa el az előző mondatot;) ) Szerencsémre tiszta ének is váltja az üvöltést, 2 külön énekes tevékenykedik.A Rattlesnake! lemezen adták ki 2008-ban.

 

A Hurra Torpedo-t remélem nem kell bemutatnom. Zsenik. Aki mégse hallott volna róluk, (az egyben azt is jelenti, hogy a blogot se olvasta végig, ejnya!) azoknak elárulom, a srácok háztartási eszközökön zenélnek. Mostmár be kell szereznem a 2006-os Kollossus of Makedonia albumukat, ez is onnan való. Überállat, és nem csak azért mondom, mert "hűű de poén, mosogépen dobol", szerintem zeneileg is jó. Albumverzsön:

 

Koncert-hangulat:

 

2005-ben kislemezen és az Alive '05 koncertanyagon is megjelent a Local H alternatív rock duo újraértelmezése. Nekem ez is nagyon bejött. Tetszik a gitárhangzás.

 

Gyönyörű lassú verziót készített Yael Naim 2007-ben a Yael Naim című (eponym) lemezére. Van egy lassú elektronikus alap, amit különböző hangszerek (zongora, villanygitár, fuvola, síp) kísérnek, de egyszerre csak egy. És a hölgy hangja is jó.

 

A szokásos poén bluegrass verzió is itt van. A The BossHoss szolgáltatja. 2005-ben jöttek ki vele a Internashville Urban Hymns korongjukon. Bár ez most inkább cowboyos country, mint redneck muzsika.

 

A Hard-Fi  alternatív/indie rock feldolgozása a Radio 1 Established 1967 feldolgozás gyűjtemény lemezen került forgalomba. Igazából a hangzása nem bejövős számomra, de fröccsel elmegy.

 

Mark Ronson hip-hop verziót készített, Tiggers közreműködésével. Nem az én világom, de akinek bejön a műfaj, szerintem nem fog csalódni. (Legalábbis remélem.) Megjelenése: 2007. Album: Version

 

Én még a régi, Fish korszakos Marillion-t ismerem, ám az új felállás készített egy Toxic változatot. Steve Hogarth stílusa más, mint Fishé, (legalábbis e dalban) de ez se rossz. A zene is nagyon bejövős. Egy progresszív rock zenekarról van szó, de ebben most semmi progresszív nincs, inkább alternatív rock. A 2007-es Friends feldolgozásos koncertlemezen keressétek.

 

Egy nagyszerű és gyönyörű magyar feldolgozás is van, Bogáti-Bokor Ákostól, ő egy akusztikus gitáros mellotronos, zongorás verziót képzelt el. az egyetlen hátránya, hogy Britney eredeti hangját használta fel az éneksávhoz. Bár így jobb, mint eredetileg. :P

Itten kell hallgatózni: http://www.myspace.com/akosyesterdays

 

A Duncan Divas egy angol-japán punk banda. Ez a dal tiszta, kompromisszumok nélküli pergős punk, de valahogy most nem jött át, ahogy a megazsűri mondaná. Talán az ének nem elég karakteres a stílushoz, vagy nemtudom. A myspace oldalukon lehet meghallgatni, de ááááááááááááá, egy másik daluk szól a háttérben, hosszú percekbe került mire meglett, honnan szól, görgessetek lefele, és egy kommentekben eldugott lejátszó szól, azt állítsátok le, majd a fölső myspace lejátszón indítsátok a toxic-et, vagy a kakofónia...

http://www.myspace.com/duncansdivas001

Meglepődtem volna, ha pont egy Britney Spears számhoz ne lenne death/black metál verzió, hát nem ért meglepetés, hárman is készültek a kötelezővel.

Itt van például a szimfónikus black csapat, a Riul Doamnei. Zeneileg felkészültek, a muzsika még tetszik is, kapunk boszorkányos és sátáni hörgéseket, ez már kevésbé. Azért műfajhoz mérten profi előadás. Az idén adták ki, csak a youtubon egyenlőre, de ez nekem épp elég ahhoz, hogy belinkeljem:

 

 Serene Paralysis, szerintem némi számítógépes segítséggel készült black metálja.

 

 A Gorath kemény, zúzdás, könyörület nélküli black metálja zárja a sort.

 

Ha egy szkeptikus "afeldolgozásokötlettelenekcsakapénzszerzésrejók" sznob arra kér, mutassatok neki egy számot, ahol a feldolgozás jobb, mint az eredeti, akkor csak mutassátok meg neki ezt a cikket. (Najó, talán a Duncan Divas és opcionálisan, vérmérséklettől függően a blackmetal dalok kilógnak a sorból)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr552116946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2010.07.02. 18:04:53

Baromi jó kis gyűjtemény :D Nagy része tényleg jobb mint az eredeti :P

akos1000 2010.07.07. 23:55:02

én még őket is betenném... megér a 2 kis színesbőrű ennyit:D:D

www.youtube.com/watch?v=rHbOtAep2AU
süti beállítások módosítása