Földi mennyország

2010.07.03. 18:49

Belinda Carlisle hatalmas slágere a Heaven is a Place on Earth, 1987-ben hódtotta meg a világot. A dal sokakat megihletett a technótól a metál műfajokig. Lássuk, milyen a felhozatal.

Mint említettem az eredeti dal 1987-ben jelent meg, a Heaven on Earth lemezen. A minőségi pop számok közül való, könnyed rock kísérettel. Kellemes hangja van Belindának, de ha akarja tud bele erőt is vinni, ez tetszik benne. Nem csoda, hogy rengeteg országban is vezette a slágerlistákat, beleértve az angolt és amerikait is. Készítettek egy klipet is, rengeteg földgömb mintázatú strandlabdával, a szemrevaló Belindával és egy csapat
maszkos lánnyal, akik úgy topognak, mint akikre egyszerre jött rá a kollektív pisilhetnék.

 

Az olasz Elvenking egy kellemes folk/power metál feldolgozást készített a 2008-as Two Tragedy Poets (...and a Caravan of Weird Figures) albumára. A metál hangzás ellenére maradt a könnyed hangvétel, a kellemes dallamok. Ennek örülök, mert így ez a verzió is vidám.

 

A Gregorian sem hagyhatott ki egy ilyen dalt, 2003-ban készültek el a saját gregorián énekükkel. A Masters od Chant Chapter IV-en található. Személy szerint a gregorian verziókat eleinte kedveltem, de már annyit hallgatam belőlük itt a blogon, hogy egy kicsit kezdem unni. Ha az albumverzióra vagy kiváncsi, itt hallgatózz.

 

Ashley Tisdale fiatal színésznő egy dancepop verziót adott ki. Nekem az ilyesmi nem jön be. :( 2008-as "Degree Girl OMG! Jams" lemezen található. Már az albumcímért is járna neki egy pofon. :)

 

A következő versenyzőnk egy tinipop formáció a Clique Girlz. Ennek a számnak a célközönségének halmazába se férek bele. Az eredetinél bevált koncepción nem változtattak, esetleg "mégcukormázasabbá", de ami igazából zavar az 13 éves énekesek. Az Incredible albumukon adták közre 2008-ban.

 

Populáris punk (de nevezhetnénk a műfajt tinipunk-nak is) változatot a Student Rick készített. A Punk Goes Pop című feldolgozás lemezen szerepeltek vele 2002-ben. Az igazság ezt nem tartom punknak, elég "lagymatag".

 

Az MXPX már inkább punk, ők az On the Cover IIlemezükre készültek feldolgozással, amit tavaly adtak ki. Az énekesnő nem a csapat tagja, vendégzenész, Emily Grace Whitehurst (ismertebb nevén Agent M) Nem rossz muzsika.

 

Egy portugál alternatív rockzenekar saját anyanyelvű verziója. Kicsit fura portugálul hallgatni, de tetszik. Ne aggódjatok elárulom kik ők, az Os Velho.

 

A The Chipmunks helyett itt van nekünk a női változatuk, a The Chipettes. Vajon milyen büntetetést érdemel az, aki kitalálta ezt az "eredeti" ötletet, hogy gyorsítsuk fel az énekhangot, majd rajzfilmfigurákkal körítve adjuk ki jópénzért? Borzalom, én betiltanám. Már az ötlettelensége miatt is. A The Chipmunks and The Chipettes: Born to Rocklemezükön adta ki valaki, akit gondolom azóta is elkerült az igazságszolgáltatás.

Born to Rock... Na persze...

 

Egy csomó DJ-t is megihletett, tonnaszám vannak a techno verziót. Mivel csak mérsékelten vagyok mazochista, csak néhányat mutatok be.

 

Ultra Flirt 2007-es house alkotása. Sokat nem tudok írni a zenéről, mert én csak a kocsikat meg a csajokat néztem.

 

Soda Club, Hannah Alethea-vel kiegészülve. 2004-ben adták ki.

 

Nicki French  változata. A megjelenés talán 1997?

 

És a végére még a Wonderland hasonló diumdiumdiumdisuja. A közepén valami rapszerű cuccal.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr672127510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása